Bijeenkomst Digitalisering op 29 november

Locatie: Witteveen+Bos, Utrecht

van 16.00 tot 20.00 uur (inclusief diner)

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

 

Op 29 november organiseert VNconstructeurs een bijeenkomst over digitalisering waarin we kennis uitwisselen over (de toepassing van) veelbelovende tools en technieken. Hoe benutten we de kansen die de digitalisering biedt optimaal?

Inhoud

Hoe waardevol is het als verschillende generaties openstaan om van elkaar te leren? Met die insteek delen sprekers op de bijeenkomst van 29 november hun ervaringen en reflecties over digitalisering onder leiding van organisatie-ontwikkelaar Guido Dekker. Samen creëren we een transparante setting waarin vakgenoten ervaringen en kennis met elkaar kunnen uitwisselen. Met ervaringen, lessons learned en uitdagingen op zak reflecteren we aan het einde de menselijke kant: hoe benutten we elkaars kracht en hoe kunnen we elkaar daar samen in versterken?

Vanuit de succesverhalen van samenwerking in projecten door duo presentaties van ‘digitaal vaardige’ samen met meer ‘traditionele ervaren’ constructeurs ontdekken we de kansen en uitdagingen voor het toepassen van nieuwe mogelijkheden in de projecten, wat dit voor samenwerking betekent en welke uitdagingen er nog zijn.  Hoe houd je samen het vertrouwen in de kwaliteit en (constructieve) veiligheid van nieuwe tools en beperk je het gevoel van het gebruik van een black box, waarmee het rekenwerk onvoldoende transparant wordt uitgevoerd? Wat is er nodig om als team met zowel digi’s en dino’s succesvol samen te werken en de onderlinge verschillen juist als kracht in te zetten?

De focus van het inhoudelijke programma ligt op de sociale kant van de digitalisering. De nieuwe technieken en tools vragen namelijk om een andere blik op het vak: een andere manier van samenwerken en ontwerpen.

Programma

15.45 – 16.00: inloop

16.00 – 17.00: twee duo-presentaties; succesverhalen van samenwerking in projecten, waarbij zowel digi als dino onmisbaar zijn:

 • Parametrisch ontwerp verdiepte ligging ViA15 uitgediept
  Arjan ten Voorde en Saeid Asadollahi, Witteveen+Bos
  Optimaal ontwerp in minimale tijd door digitalisering mogelijk gemaakt
 • Feyenoord stadion: van input naar output
  Harm Kraaijenbrink en Robin van der Have, Royal HaskoningDHV

17.00 – 17.30:

 • Hoe houd je vertrouwen in de black box?
  Marc van Vliet, Witteveen+Bos
  Inzichtelijke en gebruiksvriendelijke tools voor digi’s én dino’s

17.30 – 18.30: eten

18.30 – 19.00:

 • Hoe verkoop je parametrisch ontwerpen (niet) aan je projectleider?
  Chris van der Ploeg, ABT
  Stel je bent enthousiast en volledig overtuigd van de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen, maar je projectteam nog wat minder. Hoe neem je ze hierin mee? Wat werkt er wel, wat werkt er niet…?

19.00 – 20.00:

 • Samen werken aan digitalisering – één team van digi’s en dino’s!
  Guido Dekker, BdB Groep
  Samen gaan we in gesprek over wat er nodig is om digitalisering in projecten van de grond te krijgen. Hoe haal je het maximale uit je team vol verschillende generaties, digi’s en dino’s en en zet je deze perspectieven om in gedragen digitale oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor het constructieve ontwerp?

Voor wie?

Van ervaren constructeurs naar digitiaal specialist; van inhoudelijk betrokken tot leidinggevend/coördinerend. De bijeenkomst over digitalisering is breed toepasbaar en daarom voor alle leden van VNconstructeurs relevant.

Bijeenkomst inclusief diner

De bijeenkomst is op 29 november bij Witteveen+Bos in Utrecht. De middag start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Voor de deelnemers wordt het diner verzorgd. €120,- voor leden van VNconstructeurs en €150,- voor niet-leden. Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

Kosten

€120,- voor leden van VNconstructeurs en €150,- voor niet-leden. Het diner wordt verzorgd.
Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

Deel deze pagina

Scroll naar boven