Digitale workshops Statica 6.0

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

Kosten:

Deelname is gratis.

Deelname levert 3 KE/PE punten voor het Constructeursregister

Het berekenen van kalkzandsteenconstructies is door de vele formules en variabelen complex. Goede ondersteunende software is daarom onmisbaar. Statica 6.0 is het rekenprogramma om kalkzandsteenconstructies op een snelle manier te controleren. VNK organiseert op 5 oktober dit jaar een volledig digitale workshop voor Statica 6.0 gebruikers (HBO-niveau) en andere geïnteresseerden via MS Teams. Zo kunt u voortaan het maximale uit het programma halen.

De cursus bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel (3 uur webinar) en een praktijk deel (1 uur opgaven maken en bespreken). Tijdens het theoretisch deel wordt ingegaan op de laatste wijzigingen in het programma en de achterliggende rekenregels. Vervolgens wordt aan de hand van drie gebouwtypes de werking van het programma doorgenomen. Naast het theoretische kader krijgen de deelnemers drie praktijkopgaven mee naar huis van veel voorkomende berekeningen met de daarbij behorende basis informatie (o.a. de windbelasting). Deze opgaven betreffen de dragende wanden, niet dragende wanden en de stabiliteit. Na indiening van de antwoorden van de opgaven worden deze, indien nodig, nabesproken met de cursist via een webmeeting of via email beantwoord.

Het cursusmateriaal wordt tijdens de workshop via het beeld gedeeld. De presentaties worden nagezonden aan de deelnemers.

PROGRAMMA:

08.50 Inloop MS Teams

09.00 Welkom

09.05 Inleiding

Docent: dhr. Prof. ir. S.N.M. Wijte (Bureau Hageman)

In het eerste deel van de Statica 6.0 workshop wordt uitgelegd wat het programma omvat, welke rekenregels eraan ten grondslag liggen, wat de redenen zijn geweest van de laatste algehele revisie en welke functionaliteiten het programma kent.

10.15 Pauze

10.30 Eerste deel: uitleg van het programma Statica 6.0

Docenten: dhr. M. Meijers Msc (Xella) en/of dhr. ing. E. van Alstede (Calduran)

In deze twee delen wordt ingegaan op de werking van het programma. Wanneer pas je welke module toe? Een bespreking van de module per gebouwtype:

– grondgebonden woningen,

– appartementen (met raamwerk of stabiliteitswanden), en

– bungalow/utilitair.

11.30 Pauze

11.45 Tweede deel: Uitleg van het programma Statica 6.0

12.30 Afsluiting MS Teams

Cursisten krijgen drie veel voorkomende praktijkopgaven mee met de daarbij behorende basis informatie (o.a. de windbelasting). Deze praktijkopgaven worden nagezien door de docenten en besproken wanneer dat gewenst is (circa 1 uur cursustijd buiten de webinar).

Wanneer?
Datum: 5 oktober 2022

Tijd: 08.50 tot 12.30 uur

Voor wie?

Kosten?

Locatie?
Webinar via MS-Teams

Constructeursregister
Deelname levert 3 KE/PE punt(en) op

Deel deze pagina

Scroll naar boven