Digitaliseringsbijeenkomst

Digi’s vs Dino’s zijn onmisbaar aan de vooravond van de digitalisering van de bouw

Digitalisering is bij uitstek geschikt om ervaren en jongere constructeurs te verbinden. Voor sommigen onbekend en spannend, voor anderen vertrouwd. Op 11 september zorgt de commissie Digitalisering van VNconstructeurs voor een inhoudelijk sterk programma met gerenommeerde sprekers uit de bouwwereld om verschillende generaties constructeurs te verbinden.

Inhoud

Hoe waardevol is het als verschillende generaties openstaan om van elkaar te leren? Met die insteek delen sprekers op de bijeenkomst van 11 september hun ervaringen en reflecties over digitalisering onder leiding van organisatie-ontwikkelaar Guido Dekker. Samen creëren we een transparante setting waarin vakgenoten ervaringen en kennis met elkaar kunnen uitwisselen. Met casussen uit de praktijk, lessons learned en uitdagingen op zak reflecteren we aan het einde de menselijke kant:

Hoe benutten we elkaars kracht en hoe kunnen we elkaar daar samen in versterken?

Onderlinge verschillen als kracht

Vanuit de succesverhalen van samenwerking in projecten door duo presentaties van digitaal vaardige samen met meer traditionele ervaren constructeurs ontdekken we de kansen en uitdagingen voor het toepassen van nieuwe mogelijkheden in de projecten, wat dit voor samenwerking betekent en welke uitdagingen er nog zijn.  Hoe houd je samen het vertrouwen in de kwaliteit en (constructieve) veiligheid van nieuwe tools en beperk je het gevoel van het gebruik van een black box, waarmee het rekenwerk onvoldoende transparant wordt uitgevoerd? Wat is er nodig om als team met zowel digi’s en dino’s succesvol samen te werken en de onderlinge verschillen juist als kracht in te zetten?

De focus van het inhoudelijke programma ligt op de sociale kant van de digitalisering. De nieuwe technieken en tools vragen namelijk om een andere blik op het vak: een andere manier van samenwerken en ontwerpen.

Deelnemers gaan naar huis met een tas vol inspiratie waarmee ze in hun eigen organisatie aan de slag kunnen.

Bijeenkomst inclusief diner

De bijeenkomst is op 11 september bij Witteveen+Bos in Utrecht. De middag start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Voor de deelnemers wordt het diner verzorgd.

Voor wie?

Van ervaren constructeurs naar digitiaal specialist; van inhoudelijk betrokken tot leidinggevend/coördinerend. De bijeenkomst over digitalisering is breed toepasbaar en daarom voor alle leden van VNconstructeurs relevant.

Programma

15.45Inloop
16.00 – 17.00Twee duo-presentaties
Succesverhalen van samenwerking in projecten, waarbij zowel digi als dino onmisbaar zijn:

Parametrisch ontwerp verdiepte ligging ViA15 uitgediept
Arjan ten Voorde en Dervis van Leersum (Witteveen+Bos)
Optimaal ontwerp in minimale tijd door digitalisering mogelijk gemaakt

Computational design van het nieuwe Feyenoord stadion
Harm Kraaijenbrink en Robin van der Have (RHDHV)
17.00 – 17.30Hoe hou je vertrouwen in de blackbox?
Marc van Vliet (Witteveen+Bos)

Inzichtelijke en gebruiksvriendelijke tools voor digi’s én dino’s
17.30 – 18.30Diner
18.30 – 19.00Hoe verkoop je parametrisch ontwerpen (niet) aan je projectleider?  
Chris van der Ploeg (ABT)

Stel je bent enthousiast en volledig overtuigd van de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen; maar je projectteam nog wat minder. Hoe neem je ze hierin mee? Wat werkt er wel, wat werkt er niet …
19.00 – 20.00Samen werken aan digitalisering – één team van digi’s en dino’s!
Guido Dekker (BdB Groep)

Samen met organisatieontwikkelaar Guido Dekker gaan we in gesprek over wat er nodig is om digitalisering in projecten van de grond te krijgen. Hoe haal je het maximale uit je team vol verschillende generaties, digi’s en dino’s en en zet je deze perspectieven om in gedragen digitale oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor het constructieve ontwerp?

Je bent nu niet ingelogd op deze site!
Ben je lid van VNconstructeurs log dan in om korting te krijgen op dit evenement. Log hier alsnog in.

Dank voor je interesse in ons evenement.

Vul hieronder het gewenste aantal tickets in en maak je bestelling definitief door op de knop ‘Bestel tickets’ te klikken. Je kunt daarna per deelnemer contactgegevens invullen zodat we naar iedereen zijn of haar individuele ticket kunnen sturen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Bijeenkomst Digitalisering, woensdag 11 september 2024 bij Witteveen+Bos, Utrecht
150,00 Prijs excl. BTW
40 beschikbaar
Wanneer?
Datum: 11 september 2024

Tijd: 16:00 - 20:00

Voor wie?
Voor leden en niet-leden

Kosten?
€120,- ex. BTW voor leden
€150,- ex. BTW voor niet-leden
Het diner wordt verzorgd.

Locatie?
Witteveen+Bos, Utrecht

Constructeursregister
Deelname levert 1 KE/PE punt(en) op

Deel deze pagina

Scroll naar boven