Studio Beton: De rol van de coördinerende constructeur

Studio Beton – De rol van de coördinerende constructeur
Hoe zetten we de volgende stap in de implementatie van de rol van coördinerend constructeur?

De betonvereniging organiseert de derde editie van Studio Beton, een reeks van webinars rondom constructieve veiligheid. Er zijn al eerder twee webinars gehouden, de derde wordt donderdag 10 februari gehouden. Onder meer Rudi Roijakkers is een van de sprekers (bestuur VNconstructeurs en voorzitter Commissie Vakmanschap).

OVV
VNconstructeurs raadt al haar leden het webinar van de Betonvereniging aan. Constructieve Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen de sector na recente instortingen en het onderzoeksrapport en aanbevelingen van de Onderzoeksraad.
VNconstructeurs en de vier samenwerkingspartners hebben in 2019 een gezamenlijk actieplan opgesteld dat structureel de veiligheid van de bouwsector moet vergroten. Doel van dit actieplan is uiteindelijk: geen ongevallen met ernstige gevolgen en geen onveilige bouwwerken meer. De recente gebeurtenis in het Goffertstadion benadrukt voor de vijf partijen het belang van het actieplan.

Studio Beton
Het derde en laatste deel van de reeks op 10 februari 2022 gaat over de implementatie van de rol van de coördinerende constructeur. Twee sleutelfiguren vanuit de kerncoalitie, Marc Unger en Rudi Roijakkers, gaan in op de stand van zaken. Er zijn op strategisch niveau afspraken gemaakt, de rol van de coördinerend constructeur bij de verschillende partijen is beschreven en er zijn leerprojecten gestart. Hoe maken we de volgende stap? Durven partijen echt hun commitment te geven aan de voorgestelde maatregelen? Hoe wordt de governance van Constructieve Veiligheid in de praktijk geregeld? Hoe krijgen ‘we’ alle partijen in het proces zo ver dat de rol van coördinerend constructeur goed wordt geïmplementeerd? En hoe borgen we die rol in de praktijk?

Sprekers
Marc Unger | Programmadirecteur Renovatie Binnenhof Rijksvastgoedbedrijf, Voorzitter Constructeursregister
Rudi Roijakkers | General Director Quake, Senior Advisor ABT, Bestuurslid VNconstructeurs

Gespreksleider
Sander den Blanken | Managing Director BAM Infraconsult & BAM Infra Asset Management, Bestuurslid Betonvereniging.

Deelname aan het webinar is kosteloos voor leden van de Betonvereniging.
Deelname voor niet-leden bedraagt €15,- (incl. BTW).

Wanneer?
Datum: 10 februari 2022

Tijd: 10.00 tot 11.00 uur

Voor wie?

Kosten?
15

Locatie?
Online

Constructeursregister

Deel deze pagina

Scroll naar boven