Webinar Duurzaam Ontwerpen

Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

VNconstructeurs houdt in het najaar een webinarserie over Duurzaam Ontwerpen. De webinars vinden plaats op 9 november 2022, 23 november 2022,  18 januari en 15 februari 2023 (onder voorbehoud). De serie past binnen de focus op duurzaamheid in de strategie van VNconstructeurs. De sessie op 18 januari is de derde uit de serie.  

Webinar 3:  circulariteit & bouwlogistiek

Circulair bouwen heeft de toekomst. Wie zijn de koplopers en wat zijn hedendaagse ontwikkelingen waarmee nu reeds impact kan worden gemaakt? Dit webinar gaat over het herbestemmen van bestaande constructies, toepassen van donorskeletten, circulair slopen en de bouwlogistiek van de toekomst.

Programma:

16:00 – 16:05 Opening   Gerran Lankhorst – Constructeur Royal HaskoningDHV
16:05 – 16:35 Hergebruik van constructies Zoeken naar en activeren van verborgen draagkracht! Michiel Visscher – Constructief ontwerper Royal HaskoningDHV
16:35 – 17:35 Het donorskelet   Duolezing

Jasper Manders – Projectarchitect cepezed

Pim Peters – Directeur IMd Raadgevende Ingenieurs

inclusief paneldiscussie

17:35 – 17:45 Pauze    
17:45 – 18:25 Circulair beton Het sloopbedrijf als oogstbedrijf Willem van den Berg & Rob van Lith – New Horizon
18:25 – 18:55 Bouwlogistiek van de toekomst Ontwikkelingen aangaande bouwplaats en logistiek (elektrificatie, geen zwaar transport naar stadscentra etc.) Ruben Vrijhoef – Onderzoeker Bouwprocesinnovaties TU Delft & Lector Building Future Cities Hogeschool Utrecht

De kosten per webinar bedragen 135 euro voor niet-leden en 100 euro voor leden.

Schrijf u hieronder direct in voor het webinar op 18 januari

Vorige en volgende sessies

Klimaatverandering beheerst het nieuws. De energietransitie heeft het kantelpunt bereikt. Nieuwe gebouwen worden energieneutraal en bestaand vastgoed gaat in rap tempo worden aangepast. waardoor de CO2 footprint van een gebouw binnen afzienbare tijd voornamelijk wordt gevormd door de materialen die bij de bouw worden gebruikt.

Grote infrastructurele projecten liggen stil vanwege de stikstofcrisis en vele bestaande bruggen en kunstwerken zijn aan vervanging of versterking toe, terwijl ze intensiever worden gebruikt dan ooit.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het vak van de constructief ontwerper en hoe verandert het vak naar de toekomst? Deze onderwerpen zijn aan de orde (geweest):

Webinar 1:  duurzaam ontwerpen voor gebouwen

Webinar 2:  duurzame ontwikkelingen in materialen

Webinar 4:  duurzaam ontwerpen in de infrastructuur

Eerdere webinars gemist? Geen probleem, bekijk deze alsnog. Stuur een bericht aan ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@taairaterces of  schrijf je  hier alsnog in voor de hele serie.

Schrijf je hieronder direct in voor het webinar op 18 januari.

Kosten:

Leden VNc: € 100,- ex BTW
Niet-leden VNc: € 135,- excl. BTW

Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

Deel deze pagina

Scroll naar boven