Input gevraagd voor final draft Eurocode 2: Ontwerp en berekening van betonconstructies

De Eurocodes, de normenset waar constructeurs dagelijks mee werken, krijgen een update. VNconstructeurs is actief in de NEN-commissies die mede verantwoordelijk zijn voor de Nederlandse inbreng bij de totstandkoming van deze updates van de Eurocodes. VNconstructeurs vraagt dan ook input voor de final draft van Eurocode 2: Ontwerp en berekening van betonconstructies.

Op dit moment is voor de Eurocode 2 (NEN-EN 1992-1-1) een final draft beschikbaar. Er komt geen groene versie van de Eurocode, daarom vragen wij leden om input voordat in de loop van dit jaar de nieuwe versie van de Eurocode wordt vastgesteld.

Doelen van de huidige ronde verbeteringen van de Eurocodes zijn samengevat;

  1. Bugs: Het verwijderen van fouten, onduidelijkheden, etc. die tijdens het gebruik van de Eurocodes in de afgelopen jaren naar voren zijn gekomen;
  2. State-of-the-art: Nieuwe kennis uit onderzoeken en schadegevallen inbrengen.
  3. Innovaties: Inbrengen van nieuwe ontwikkelingen in materialen, constructietechnieken, laboratoriumonderzoek, etc.;
  4. Vereenvoudiging: Het vereenvoudigen van het lezen en het dagelijkse gebruik van de Eurocodes, inclusief het reduceren van het aantal NDP’s (Nationaal vastgestelde parameters c.q. Nationale Bijlagen).

In deze  laatste fase worden alleen nog wijzigingen geaccepteerd als het om duidelijke fouten in de tekst gaat of onacceptabele aspecten.

Denk mee en vraag de final draaft aan door onderstaand formulier in te vullen. Op- of aanmerkingen dienen voor 1 juli 2021 naar VNconstructeurs verstuurd te worden. Commissieleden willen graag helpen met het geven van feedback op de final draft als dat gewenst is.

Deel deze pagina

Scroll naar boven