Johan Galjaard vereerd met benoeming ‘Constructeur van het Jaar 2014

Op de Constructeursdag vorige week donderdag in Amsterdam is onze voorzitter ir. Johan Galjaard door de jury benoemd tot ‘Constructeur van het jaar 2014’. Hij is bijzonder vereerd met deze benoeming en trots dat hij zich opvolger mag noemen van naar eigen zeggen ‘twee absolute top constructeurs als John Kraus en Lásló Vákár’, van wie hij de creativiteit in hun constructieve ontwerpen in hoge mate bewondert.

Als constructeur heeft hij zelf ook een indrukwekkende staat van dienst. Na een kleine twintig jaar bij ARCADIS, werkt hij sinds 2005 bij ABT. Begonnen als constructeur, kreeg hij snel de kans om als ontwerper te werken aan mooie projecten als bijvoorbeeld Nationale Nederlanden of De Resident. Daarna heeft hij bij beide bedrijven een aantal jaren leiding mogen geven aan de constructieafdeling. De afgelopen jaren is hij zich weer vooral op projecten gaan richten, zoals het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht en recent de uitbreiding van het Mauritshuis. Als constructief ontwerper en senior adviseur begeleidt hij binnen deze projecten zijn jongere collega’s van ABT.

Daarnaast zet Johan Galjaard zich volop in voor de beroepsgroep door zijn activiteiten binnen commissies van CUR/SBRCURnet, NEN of Stufib, en zijn betrokkenheid bij de oprichting van het Constructeursregister en VNconstructeurs. Daar is hij sinds de start van de vereniging in 2010 een bijzonder actieve, betrokken voorzitter en zet zich samen met andere constructeurs in om de positie van de constructeur in het bouwproces te verbeteren. Ook heeft hij ook in het onderwijs zijn sporen verdient bij onder meer de HTI- MsEng- en PMSE-opleidingen.

Volgens de jury is juist die brede inzet voor het constructeursvak naast zijn deskundigheid bij spraakmakende projecten, reden voor zijn benoeming tot ‘Constructeur van het Jaar 2014’.

“Het is bijzonder prettig te ervaren dat mijn inzet voor de beroepsgroep gezien en gewaardeerd wordt door mijn eigen vakgenoten”, aldus Johan Galjaard. Op de vraag wat hij met deze prachtige erkenning het komend jaar gaat doen is zijn antwoord eenvoudig; “Vooral doen wat ik al deed; uitdragen dat we een fantastisch mooi vak hebben en vooral ook het belang van ons vak blijven benadrukken.”

De 2 andere genomineerden, Harm Hoorn (Zonneveld Ingenieurs) en Tristan Wolvekamp (BAM Infraconsult), wonnen de publieksprijs, gebaseerd op uitgebrachte stemmen tijdens de Constructeursdag.

We feliciteren hen alle drie hartelijk met hun eervolle benoemingen!

Deel deze pagina

Scroll naar boven