Jury kiest Constructeur van het Jaar

Woensdag 22 mei, tijdens de Dag van de Constructeur, wordt bekend wie Hubert Kuijpers en Roy Crielaard opvolgen als Constructeur en Talent van het jaar. De inschrijving voor kandidaten is inmiddels gesloten. Er is een flink aantal genomineerden, waaruit de jury de komende dagen de uiteindelijke winnaars zal selecteren.

Opleidingsvoucher
Nieuw dit jaar is dat de winnaars een aantal opleidingen naar keuze mogen volgen. Betonvereniging, Bouwen met Staal en HTI stellen alle drie een opleidingsvoucher ter beschikking. Deze drie sponsoren zijn voor de meeste constructeurs bekende partijen. Betonvereniging en Bouwen met Staal bieden vooral inhoudelijk gerichte opleidingen aan. HTI biedt een persoonlijke scan aan met daaraan gekoppeld een maatwerk training of opleiding. Daarbij ligt de nadruk ligt op persoonlijke competenties. Dit sluit aan bij het besef dat soft skills steeds belangrijker worden voor de constructeur, bijvoorbeeld bij het bieden van ‘professionele tegenspraak’.

Ambassadeur van het vak
De Constructeur en van het Jaar blinkt uit met vernieuwende en aansprekende constructies, begrijpt dat zijn project ook een maatschappelijke relevantie heeft, houdt rekening met de opgave van morgen en kan daarnaast ook uitstekend werken in een projectteam. De verkiezing is erop gericht de onmisbare bijdrage van de constructeur zichtbaarder te maken. Ook moet de prijs de aantrekkelijkheid van het vak benadrukken. Onder collega’s, in de bouwkolom en in de maatschappij. De Constructeur van het Jaar wordt een jaar lang de ambassadeur van het vak. Zo krijgen de winnaars ook een podium in Cement.

De uitverkiezing tot Constructeur en Talent van het Jaar levert daardoor nog meer aandacht op dan voorheen. En die aandacht was er in het verleden al volop. Zo gaven oud-winnaars Hubert Kuijpers (Pieters Bouwtechniek) en Roy Crielaard (Heijmans) al aan in het interview voor Cement, ‘Constructeur van het jaar op een podium’. Niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor het bedrijf.

Jury 2019

  • Roy Crielaard (Heijmans)
  • Joost Vos (BenthemCrouwel Architecten)
  • Willem van Dijk (Heijmans)
  • Noortje de Geus (Gemeente Den Haag, voorzitter jury)
  • Pim Peters (IMd Raadgevende Ingenieurs)
  • Hubert Kuijpers (Pieters Bouwtechniek)
  • Pierre Hendrikx (YouCon / BAM Advies & Engineering)

Deel deze pagina

Scroll naar boven