Kalkzandsteen Statica 6.0 met vernieuwde rekenvoorbeelden

Het berekenen van constructies in kalkzandsteen is door de vele formules en variabelen complex. Goede ondersteunende software is daarom onmisbaar. Statica 6.0 is het rekenprogramma om kalkzandsteenconstructies op een snelle manier te controleren. En nu met volledig te downloaden vernieuwde rekenvoorbeelden.

Statica 6.0 helpt om de faalkosten in de bouw te beperken en de veiligheid te vergroten. Bij Statica 6.0 horen een aantal rekenvoorbeelden van constructies die veelvuldig in kalkzandsteen worden uitgevoerd. De berekeningen zijn uitgevoerd op basis van de Eurocode-normen.

De vernieuwde rekenvoorbeelden zijn:

  • bungalow met (gewapende) metselwerkpenanten
  • woongebouw met stabiliteitswanden
  • woongebouw met stabiliteit uit een raamwerk
  • rij woningen met penanten in de voor- en achtergevel
  • rij woningen met penanten naast het trapgat

Het rekenvoorbeeld voor de bungalow met (gewapende) metselwerkpenanten is onlangs geheel nieuw toegevoegd. De rekenvoorbeelden zijn nu ook volledig te downloaden rechtstreeks vanuit het Statica 6.0 programma.

Wat is nieuw in Statica 6.0?
Het programma is nu nog gebruiksvriendelijker. Statica 6.0 bestaat uit 11 modules. De bestaande modules zijn uitgebreid en up-to-date gemaakt.

Module 1 is uitgebreid met een raamwerk module waarbij eenvoudig dragende windbelaste gevels met aansluitende vloeren kunnen worden gecontroleerd.
In module 2 kan op basis van gebouwafmetingen en locatie een niet-dragende penant met aansluitende raam- en deursparingen worden gecontroleerd. Dit is handig voor controlerende instanties zoals gemeenten.
Met module 5 kan in Statica 6.0 de wand-vloerinteractie met vloeroverspanningen > 7.2 m worden gecontroleerd.
Verder is er een module toegevoegd voor metselwerk penanten die zijn voorzien van verticale niet-hechtende wapening (module 11).

Het programma voldoet uiteraard aan de eisen uit het Bouwbesluit en is gebaseerd op Eurocode 6, NEN-EN 1996-1-1 met de Nationale bijlage van 2018, NPR 9096-1-1 en een aantal Stichting Stapelbouw Aanbevelingen. Gebruikers van Statica 6.0 kunnen nu ook berekeningen uitvoeren voor constructies in België. De nationale bijlage uit België is in het programma geïmplementeerd.

Leden van VNconstructeurs kunnen aanspraak  maken op de VNK-kortingsregeling van circa 15% op de basisprijs ad. 349,00 Euro (excl. BTW) per licentie.

Kijk hier voor alle informatie < > en de mogelijkheid het programma te bestellen.

Deel deze pagina

Scroll naar boven