Bijeenkomst over digitalisering op 29 nov

Of je nu digitaal zeer begaafd bent of een meer ervaren, klassieke ontwerper bent: voor verregaande digitalisering hebben we elkaar nodig. Als branchevereniging zetten we ons daarom in om verschillende generaties onder onze leden te verbinden. Waar kunnen we elkaar versterken? Op 29 november organiseert VNconstructeurs een bijeenkomst over digitalisering waarin we kennis uitwisselen over (de toepassing van) veelbelovende tools en technieken. Hoe benutten we de kansen die de digitalisering biedt optimaal?

Generaties verbinden

Hoe waardevol is het als verschillende generaties openstaan om van elkaar te leren? Met die insteek delen sprekers op de bijeenkomst van 29 november hun ervaringen en reflecties over digitalisering graag met andere constructeurs. Samen creëren we een transparante setting waarin vakgenoten ervaringen en kennis met elkaar kunnen uitwisselen. Wat blijkt? De passie voor constructief ontwerpen snijdt dwars door alle generaties heen. Met ervaringen, lessons learned en uitdagingen op zak reflecteren we aan het einde in op de menselijke kant: hoe benutten we elkaars kracht en hoe kunnen we elkaar daar samen in versterken?

Vertrouwen in de kwaliteit

Vanuit de succesverhalen van samenwerking in projecten door duo presentaties van ‘digitaal vaardige’ samen met meer ‘traditionele ervaren’ constructeurs ontdekken we de kansen en uitdagingen voor het toepassen van nieuwe mogelijkheden in de projecten, wat dit voor samenwerking betekent en welke uitdagingen er nog zijn.  Hoe houd je samen het vertrouwen in de kwaliteit en (constructieve) veiligheid van nieuwe tools en beperk je het gevoel van het gebruik van een black box, waarmee het rekenwerk onvoldoende transparant wordt uitgevoerd? Wat is er nodig om als team met zowel digi’s en dino’s succesvol samen te werken en de onderlinge verschillen juist als kracht in te zetten? Organisatie-ontwikkelaar Guido Dekker legt de focus van het inhoudelijke programma op de sociale kant van de digitalisering. De nieuwe technieken en tools vragen namelijk om een andere blik op het vak: een andere manier van samenwerken en ontwerpen.

Programma

15.45 – 16.00: inloop

16.00 – 17.00: twee duo-presentaties; succesverhalen van samenwerking in projecten, waarbij zowel digi als dino onmisbaar zijn:

 • Parametrisch ontwerp verdiepte ligging ViA15 uitgediept
  Arjan ten Voorde en Saeid Asadollahi, Witteveen+Bos
  Optimaal ontwerp in minimale tijd door digitalisering mogelijk gemaakt
 • Feyenoord stadion: van output naar input
  Harm Kraaijenbrink en Robin van der Have, Royal HaskoningDHV

17.00 – 17.30:

 • Hoe houd je vertrouwen in de black box?
  Marc van Vliet, Witteveen+Bos
  Inzichtelijke en gebruiksvriendelijke tools voor digi’s én dino’s

17.30 – 18.30: eten

18.30 – 19.00:

 • Hoe verkoop je parametrisch ontwerpen (niet) aan je projectleider?
  Chris van der Ploeg, ABT
  Stel je bent enthousiast en volledig overtuigd van de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen, maar je projectteam nog wat minder. Hoe neem je ze hierin mee? Wat werkt er wel, wat werkt er niet…?

19.00 – 20.00:

 • Samen werken aan digitalisering – één team van digi’s en dino’s!
  Guido Dekker, BdB Groep
  Samen gaan we in gesprek over wat er nodig is om digitalisering in projecten van de grond te krijgen. Hoe haal je het maximale uit je team vol verschillende generaties, digi’s en dino’s en en zet je deze perspectieven om in gedragen digitale oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor het constructieve ontwerp?

Bijeenkomst inclusief diner

Met deze bijeenkomst over digitalisering ondersteunt VNconstructeurs de leden in de digitale transitie. We zijn hard bezig om een interessante middag samen te stellen met experts die het geheim van hun succes willen delen. Houd de website in de gaten voor updates over de invulling van het programma.

De bijeenkomst is op 29 november bij Witteveen+Bos in Utrecht. De middag start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur, inclusief diner. Deelname levert 1 KE/PE punten voor het Constructeursregister.

Lees meer over de kosten, praktische zaken en het aanmeldformulier. Meld je svp aan voor 21 november i.v.m. de catering.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven