Minister Ollongren: stappenplan beoordeling breedplaatvloeren hoeft niet aangepast.

Nieuws

| 12-12-2018

door redactie VNconstructeurs

De conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de instorting in Eindhoven heeft geleid tot vragen over het onderzoek naar breedplaatvloeren in bestaande gebouwen en het daarvoor opgestelde Informatiedocument met stappenplan. De minister schrijft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat er geen aanleiding is het Stappenplan aan te passen en dat er ook geen consequenties zijn voor reeds uitgevoerde onderzoeken.

Zij baseert zich daarbij op een nader onderzoeksrapport dat door bureau Hageman in haar opdracht is opgesteld. (download hier het onderzoek: HAGEMAN-05122018-onderzoek-constructieve-veiligheid-breedplaatvloeren-in-bestaande-bouwwerken-opgeleverd-na-1999.pdf)
Het onderzoeksrapport van Hageman is besproken in de begeleidingscommissie van het ministerie waarin ook VNconstructeurs is vertegenwoordigd. De conclusies uit het rapport worden door de begeleidingscommissie onderschreven.
VNconstructeurs trok deze conclusie al eerder (zie nieuwsbericht). Een en ander wordt nu bevestigd door de minister. Constructeurs die betrokken zijn bij lopende of nieuwe onderzoeken naar bestaande breedplaatvloeren kunnen dus gewoon gebruik blijven maken van het Informatiedocument.

Binnenkort wordt op deze site en op het platform breedplaatvloeren  een notitie gepubliceerd, waarin een aantal ervaringen bij het doorlopen van het stappenplan nader worden beschouwd en aanbevelingen worden gedaan voor een correcte uitvoering van met name de risico-analyses.

AGENDA

wo 09 november 2022

Volledige webinarserie Duurzaam Ontwerpen

locatie: Online via MS-Teams

Van 16:00 tot 19:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 18 januari 2023

Webinar Duurzaam Ontwerpen 18 januari 2023

locatie: Online via MS-Teams

Van 16:00 tot 19:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 15 februari 2023

Webinar Duurzaam Ontwerpen 15 februari 2023

locatie: Online via MS-Teams

Van 16:00 tot 19:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset