Nieuwe Eurocodes vanuit Nederlands perspectief

Nieuws

| 8-10-2018

door redactie VNconstructeurs

Twee Nederlandse sprekers completeren de line-up van het symposium Eurocodes op 21 november a.s. georganiseerd door VNconstructeurs en NEN. Maurice Hermens (RHDHV) en Simon Wijte (Bureau Hageman) zijn beiden actief betrokken het normalisatieproces, naast hun dagelijkse werk als adviseur / constructeur.

Simon Wijte is onder andere expert op het gebied van het onderzoek naar constructieve schades. Hij stelt:
“De Eurocodes zijn een belangrijk hulpmiddel voor een deugdelijk constructief ontwerp. En dat is een noodzakelijke voorwaarde voor het verkrijgen van een voldoende betrouwbare constructie. Het is daarbij essentieel dat de Eurocodes van goede kwaliteit zijn, onderling consistent en relatief eenvoudig in gebruik. Dat de eenvoud in gebruik van belang is voor de constructieve veiligheid, blijkt mede uit de recente schadegevallen die veelal te wijten zijn aan menselijke fouten.”

Wijte zal onder andere aan de hand van schadegevallen ingaan op de herkenbaarheid van de kwaliteit van constructiematerialen en de noodzaak om dit goed te beschrijven in Europese productnormen.

Maurice Hermens stelt:
“Voor de juiste interpretatie en toepassing van normen is het heel waardevol de achtergronden van de wijzigingen te kennen. De afgelopen jaren is binnen de NEN subcommissie Basiseisen en Belastingen hard gewerkt aan een aantal zaken binnen het domein van Eurocode 0 en 1. De belangrijkste daarvan zijn de ontwikkeling van de NPR9998 voor aardbevingen, de update van de Nationale bijlagen bij Eurocode 0 en 1 en het project Ease of Use van NEN8700.”

In deze lezing zal Hermens dan ook een sneak preview geven van de meest relevante nieuwe inzichten en wijzigingen met betrekking tot de Nationale Bijlagen en NEN8700.

Lees hier alles over het Symposium Eurocodes en schrijf direct in.

AGENDA

wo 03 april 2019

Seminar Robuustheid

Arcadis Amersfoort

Van 15:30 tot 21:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 22 mei 2019

Dag van de Constructeur 2019

NBC Congrescentrum Nieuwegein

Van 12:00 tot 21:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 22 mei 2019

Avondbijeenkomst Constructieve veiligheid

NBC Congrescentrum te Nieuwegein

Van 17:30 tot 21:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset