Position paper VNc voor Ronde Tafelgesprek gepubliceerd

VNconstructeurs ontving wederom een uitnodiging om tijdens het Ronde Tafelgesprek van de Tweede Kamer op 12 december onze visie te geven op het rapport van de OVV “Bouwen aan constructieve veiligheid”. Het rapport, dat is opgesteld naar aanleiding van de instorting van de parkeergarage in Eindhoven, gaat uitgebreid in op wat in de ogen van de Onderzoeksraad nodig is om de constructieve veiligheid in Nederland te borgen. Het ontbreken van een leercultuur in de bouwsector is een van de centrale conclusies. Een goed en systemisch proces van risicobeheersing is volgens de Onderzoeksraad noodzakelijk om de constructieve veiligheid te borgen.

Op 12 december a.s. organiseert de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer een hoorzitting over dit onderwerp. VNconstructeurs is, samen met een aantal andere partijen, gevraagd in te gaan op de conclusies en aanbevelingen van de OVV, en aan te geven op welke manier de aanbevelingen inmiddels worden opgepakt. Het position paper dat VNconstructeurs ten behoeve van de hoorzitting heeft opgesteld, is hier te downloaden. Daarin wordt aandacht besteed aan de werkconferentie die wij samen met Bouwend Nederland en Koninklijke NLIngenieurs recent hebben georganiseerd en actieagenda die zal worden opgesteld naar aanleiding van de opbrengsten van die conferentie.

De hoorzitting is live te volgen via de website van de Tweede Kamer en zal plaatsvinden van 16.30 tot 19.00 uur. VNconstructeurs spreekt tijdens het laatste blok tussen 18.00 en 19.00 uur

Bekijk hier alle position papers van de insprekers.

Deel deze pagina

Scroll naar boven