Programma bekend van derde sessie Studio Computational

In de derde sessie Studio Computational komen de volgende onderwerpen aan bod: de automatisering bij Arcadis, showcase van tools zoals de koppeling Dynamo-RFEM5 (DynamoStructural) en Building Structural Design Suite en een brainstorm over de aanpak van citizen development. Ga in deze ontwerp- en ontwikkelcursus met vakgenoten op zoek naar nieuwe manieren om je werk efficiënter uit te voeren! 

Daag jezelf uit en ontmoet vakgenoten

Meld je aan voor de derde sessie van Studio Computational op 16 november van 16:30 tot 20:00 uur @ Arcadis (Rotterdam). Een borrel en avondeten (pizza) zijn inbegrepen.

Programma

De workshop is exclusief voor leden van VNconstructeurs. Het programma is inmiddels bekend en staat hieronder:

16:30-16:45 Inloop
16:45-17:30 Automatisering bij Arcadis (afdeling gebouwconstructies)
  • Hoe pakken wij het aan (strategie adviesgroep)?
  • Wat doen we als (gebouw)constructeurs aan digitalisering?
  • Welke tools ontwikkelen we en hoe pakken we dat aan?
17:30-18:15 Showcase / uitproberen van de volgende tools:
  • Koppeling Dynamo-RFEM5 (DynamoStructural)
  • Building Structural Design suite

Tussentijds zijn de deelnemers vrij om te wisselen van showcase of om zelf even wat te bespreken onderling. Hierna volgt het diner.

18:15-19:00 Inhoudelijke presentatie
19:00-20:00 Brainstorm/discussie aanpak van citizen development bij de verschillende bedrijven aan de hand van een aantal stellingen. Het doel hiervan is om te ondervinden tegen welke problemen de deelnemers aanlopen binnen hun bedrijf en om te zien of daar lessons learned zijn bij de andere deelnemers. Voorbeelden van vragen/stellingen kunnen zijn:
  • Hoe wordt er tegen samenwerking met andere bedrijven en open source ontwikkelingen aangekeken?
  • Is het nuttig dat elk bedrijf hetzelfde wiel opnieuw uitvindt (omdat werkwijze altijd anders is) of verhindert dit de digitale transitie?
  • Wat moet er veranderen in onze samenwerking en digitale portfolio om als sector de huidige maatschappelijke problemen te lijf te kunnen gaan?
  • Waar moeten onze ontwikkelingen zich op richten? Is het juist dat hierin concurrentie is of is het doel belangrijker dan het ‘persoonlijke gewin’?
20:00 Afsluiting

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven