Programma Dag van de Constructeur (6 juni) bekend

Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma.

Kennis delen 

Kennis delen en netwerken staan centraal tijdens de Dag van de Constructeur. Het volle sprekersprogramma bestaat uit drie keynotes en diverse breakoutsessies. En hoewel het thema van de dag, ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’, ongewijzigd is ten opzichte van vorig jaar, is de noodzaak en invulling ervan zeker niet minder actueel.  

Keynotes 

De eerste keynote is een duo-presentatie van Jack Smeets (voorzitter VNconstructeurs) en Fries Heinis (Algemeen Directeur Bouwend Nederland), beiden lid van de Stuurgroep Veiligheid in de bouw. Zij vertellen hoe we er sectorbreed voorstaan met de implementatie van het programma Veiligheid in de bouw, met name op het gebied van het borgen van constructieve veiligheid.  

Bram Mommers (Global Techology Officer, Arcadis) gaat het in de tweede keynote hebben over artificial intelligence en de invloed van deze digitaliseringsontwikkeling op de rol van de ingenieur/constructeur. 

In de derde en laatste keynote vertelt huidig Constructeur van het Jaar Hans de Wit (Managing Director / Tunnel Engineering Consults (TEC)) over de wereldwijde ontwikkelingen in de tunnelbouw. Hij zal onder andere ingaan op de duurzaamheidsparadox, ofwel het spanningsveld tussen ontwerpen en bouwen voor een lange levensduur (durability) en het verminderen van het gebruik van milieu- en CO2-intensieve materialen (sustainability). 

Verdiepingssessies 

Verder staat er weer een diverse mix aan verdiepende breakoutsessies op het programma. Over onder andere spraakmakende projecten zoals Post Rotterdam, de Fenix loods in Rotterdam en de verbouwing van het Centraal Station van Amsterdam. En ook over actuele thema’s, zoals forensisch schadeonderzoek, duurzaam door slank ontwerp in beton en Paris Proof constructies. Voor ieder wat wils, of het nu om woningbouw, utiliteitsbouw of infra gaat. 

Constructeur van het Jaar en Constructeursregister  

Tijdens de Dag van de Constructeur wordt traditioneel de nieuwe Constructeur van het Jaar bekend gemaakt. Een eervolle erkenning voor constructeurs die zich buitengewoon inzetten voor het constructeursvak. Verder worden de geaccrediteerde registerconstructeurs, -ontwerpers en -toetsers feestelijk bekendgemaakt.  

Voor het gehele programma en sprekersinformatie, zie www.dedagvandeconstructeur.nl. 

Aanmelden  

De Dag van de Constructeur, op 6 juni in Kamerik, is een initiatief van VNconstructeurs. Powered by KPE Groep en het Hoger Technisch Instituut en YouCon. De dag is speciaal aanbevolen voor constructeurs, maar zeker ook interessant voor alle (aankomend) professionals die werkzaam zijn in de bouw. Voor het aanmelden en alle praktische informatie, ga naar www.dedagvandeconstructeur.nl.    

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven