PUBLICATIE WIJZIGINGSBLAD NPR AARDBEVINGEN EN VERNIEUWDE TOOL

Het wijzigingsblad bij de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 voor aardbevingen is begin deze maand gepubliceerd. Daarnaast is ook de geactualiseerde webtool gepubliceerd.

In het wijzigingsblad voor NPR 9998 ‘Beoordeling van de constructieve veiligheid van een gebouw bij nieuwbouw, verbouw en afkeuren – Geïnduceerde aardbevingen – Grondslagen, belastingen en weerstanden’ zijn met name de meest recente inzichten verwerkt met betrekking tot ‘Uit het vlak gedrag van metselwerkwanden’ (annex H). In de geactualiseerde webtool is een belangrijk onderdeel de implementatie van een update van het grondmodel.

Actuele versie NPR 9998
Wilt u de laatste versie van NPR 9998 downloaden? Ga dan naar www.nen.nl/aardbevingen. NPR 9998 is vrij beschikbaar.

Planning komend half jaar
Experts werken in 2020 door aan de actualisatie van NPR 9998. Eind 2020 wordt een nieuwe versie van NPR 9998 verwacht, waarin ook dit wijzigingsblad wordt verwerkt. In het najaar zal ook een commentaarronde plaatsvinden voor de overige voorgenomen wijzigingen.

Meer informatie over herziening NPR 9998
Voor vragen over de herziening van NPR 9998 kunt u een e-mail sturen naar NEN Materialen en Bouwproducten, ln.nenobfsctd@bm. Voor meer informatie ga naar www.nen.nl/aardbevingen.

Deel deze pagina

Scroll naar boven