Sprekers Seminar Robuustheid bekend

Nieuws

| 6-3-2019

door redactie VNconstructeurs

Op 3 april a.s. organiseert VNconstructeurs in samenwerking met NEN en COBc een seminar over robuustheid. Hoe ontwerpen en bouwen wij veilige bouwwerken zo, dat de gevolgen van een locale calamiteit beperkt blijven? De sprekers en onderwerpen van het seminar zijn bekend.

De aandacht voor robuustheid is niet nieuw. Het onderwerp leidt regelmatig tot interpretatieverschillen in de praktijk. In het symposium gaan we in op de huidige praktijk vanuit het perspectief van constructeurs en toetsers en bespreken we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en methoden. Het symposium duurt van 15.30 (inloop) tot ongeveer 20.30 uur en bestaat uit vier blokken:

Blok 1: Hoe gaat de constructeur om met robuustheid?

  • Linda Schetters (IV-Consult en lid van de NEN-werkgroep Robuustheid) gaat in op de vraag hoe de bestaande wettelijke regels te interpreteren
  •  twee sprekers uit de constructeurswereld gaan in op de vraag welke methoden voor robuustheid nu beschikbaar zijn en welke keuze je kunt maken
  • Arno Willems van IV-Infra bespreekt de toepassing van FMEA/FMECA (Failure Mode and Effect Analysis)
  • Freek Schaap van BAM Advies en Engineering gaat onder andere in op de vraag: hoe kan je Robuustheid bij je opdrachtgever verkopen?

Blok 2: Hoe gaat Bouw- en Woningtoezicht om met robuustheid?

  • Dick Bezemer van de gemeente Rotterdam zal met voorbeelden illustreren wat BWT in de dagelijkse praktijk tegenkomt, en welke behoefte gemeentelijke toetsers hebben.

Blok 3: Ontwikkelingen op Europees niveau

  • Robby Caspeele -hoogleraar aan de Universiteit Gent en o.a. rapporteur van CEN TC250 werkgroep Robuustheid- zal ingaan op de wijze waarop Robuustheid op dit moment is opgenomen in de nieuwe generatie Eurocodes en de achterliggende strategie. Hij zal ook de vraag behandelen in welke mate daarmee tegemoet wordt gekomen aan de behoeften van constructeurs en toetsers

Blok 4: De RER: op weg naar een robuustere gebouwde omgeving

  • Johan Galjaard -ABT en lid van de NEN-werkgroep Robuustheid zal het concept van de RER toelichten. De RER is een methode voor risico-analyse met betrekking tot robuustheid, die ontwikkeld is door de NEN-werkgroep.
  • De toelichting wordt gevolgd door een dialoog met de aanwezigen in de zaal om feedback op de RER te verzamelen, en consensus en draagvlak te verkrijgen over de noodzaak van deze methode.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot informeel napraten onder het genot van een drankje.

Leden van VNconstructeurs en COBc, en commissieleden van de NEN-commissie TGB profiteren van een korting op de toegangsprijs.

Schrijf je hier direct in!

AGENDA

vr 04 september 2020

Webinar Leren van Instortingen Staalconstructies

Webinar/Youtube

Van 10:00 tot 12:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

di 29 september 2020

Webinar Versterkingsmethoden Breedplaatvloeren

locatie: webinar

Van 15:00 tot 17:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 05 november 2020

COBc Congres 2020

locatie: Arnhem

Van  tot 

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset

Versterkingsoplossing Polak-gebouw op Platform Breedplaatvloeren

Nieuws

| 11-07-2018

door redactie VNconstructeurs

VNconstructeurs wil bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van technische kennis over de behandeling en oplossing van de breedplaatproblematiek. Een van de middelen daartoe is het bestuderen en analyseren van case-studies die partijen hebben uitgewerkt en uitgevoerd en deze kennis delen met vakgenoten. De Technische Werkgroep Breedplaatvloeren heeft een brede samenstelling, met medewerkers van diverse ingenieurs- en onderzoeksbureaus, bouwers en overheden.

Casestudies worden gepubliceerd op www.platformbreedplaadvloeren.nl. Deze worden altijd voorzien van een side-letter waarin de analyse van de Technische Werkgroep is opgenomen en de eventuele reactie van de opsteller van de casestudie. In deze side letter worden vragen en opmerkingen geplaatst bij de gedeelde technische gegevens. Deze vragen en opmerkingen zijn bedoeld als opbouwende kritiek, om te onderzoeken of de versterkingsoplossingen verder verbeterd kunnen worden.

Als eerste is gepubliceerd de versterkingsoplossing die in het Polakgebouw is toegepast en door RoyalHaskoningDHV in samenwerking met Hilti is ontwikkeld. Het versterken van breedplaatvloeren staat nog in de kinderschoenen. De werkgroep realiseert zich terdege dat de partijen die de eerste versterkingsoplossingen uitwerken, hiermee hun nek uitsteken. Zij is RoyalHaskoningDHV dan ook zeer erkentelijk voor het delen van de technische gegevens van deze oplossing.
Tevens worden op de site gepubliceerd de beschikbare presentaties van de kennisbijeenkomst die VNconstructeurs samen met Bouwend Nederland, COBc, RVB en Cement heeft georganiseerd. (deze presentaties zijn voor leden van VNconstructeurs ook beschikbaar na inloggen op hun persoonlijke profielpagina.)

De portal www.platformbreedplaatvloeren.nl kent verschillende toegangsniveaus. Mogelijk wordt u gevraagd een account aan te maken op de site. Als lid van VNconstructeurs komt u in aanmerking voor zo’n account en heeft u toegang tot de meest uitgebreide informatie.

AGENDA

vr 04 september 2020

Webinar Leren van Instortingen Staalconstructies

Webinar/Youtube

Van 10:00 tot 12:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

di 29 september 2020

Webinar Versterkingsmethoden Breedplaatvloeren

locatie: webinar

Van 15:00 tot 17:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 05 november 2020

COBc Congres 2020

locatie: Arnhem

Van  tot 

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset