Symposium KNAW over aardbevingsbestendige woningen

Op dinsdag 24 maart organiseert de KNAW een mini-symposium over het versterken van woningen in het Nederlandse aardbevingsgebied.

Wetenschappers, engineers en aardbevingsdeskundigen spreken over de huidige inzichten in de problematiek van het versterken van woningen in het aardbevingsgebied van Noordoost-Groningen.

Wat is de visie van Groningers zelf op ervaren veiligheid, risicoperceptie en stress? Wat is de ontwikkeling van de praktijknorm NPR 9998? Hoe zijn de versterkingsanalyses gemaakt? De NAM heeft naast financiële bijdragen ook heel wat kennis op het gebied van bevingsbestendige nieuwbouw ingebracht. Wat kunnen we leren van internationale oplossingen bij vergelijkbare omstandigheden van de zachte ondergrond en de specifieke aardbevingstrillingen in Groningen?

Met:

  • prof. Cisca Wijmenga, rector magnificus van de RUG – Welkom: het belang van de aardbevingsproblematiek en de wetenschap.
  • Prof.dr. Tom Postmes, hoogleraar sociaal/psychologie RUG – Veiligheid voorop en de burger centraal? Het perspectief van Groningers
  • Prof.dr.ir.Joost Walraven, voorzitter NPR 9998 commissie –De ontwikkeling van de NPR 9998 van 2015 tot in de toekomst
  • Prof.dr.ir. Joop Paul, directeur ingenieursbureau Arup –Over ervaringen met aardbevingsversterken van bestaande woningen
  • Ing. Julia Finkielsztajn, MSc, project manager NAM – Wat kunnen we van de successen van de NAM nieuwbouwregeling afgelopen zes jaar leren?
  • Dr.ir. Ihsan Bal, lector Hanzehogeschool, internationaal aardbevingsdeskundige – Mythen en misvattingen rond de aardbevingsproblematiek in groningen
  • Prof.dr.ir. Mick Eekhout, emeritus hoogleraar Productontwikkeling, Directeur Octatube, Delft , KNAW lid en architect, is moderator van het KNAW minisymposium.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van de KNAW. Of neem contact op met Ella Uijtdewilligen, ln.wankobfsctd@negilliwedtjiu.alle, telefoon 020-55107010.

Deel deze pagina

Scroll naar boven