Borging constructieve veiligheid

Een goede organisatie van het bouwproces en de samenwerking tussen partijen in de hele keten is cruciaal voor de borging van constructieve veiligheid. Dat is een van de uitkomsten uit het programma Veiligheid in de Bouw, waar VNconstructeurs mede-initiatiefnemer van is We werken samen met andere partijen in de bouwsector, waaronder het Opdrachtgeversforum in de bouw, Koninklijke NLingenieurs, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en Bouwend Nederland.Begin 2024 is het plan van aanpak voor de tweede fase van het Programma Veiligheid in de Bouw vastgesteld door de stuurgroep. VNconstructeurs wordt in deze stuurgroep vertegenwoordigd door onze voorzitter.

Het programma kent drie samenhangende sporen.

  • Regie op veiligheid
  • Borging van constructieve veiligheid
  • Versterken lerend vermogen

De versterkte rol en verantwoordelijkheid van de coördinerend constructeur het uitgangspunt voor de borging van constructieve veiligheid. In elke fase van het proces is slechts één constructeur eindverantwoordelijk voor de constructieve veiligheid.

In het Constructeursregister zijn constructeurs geregistreerd die aantoonbaar aan vakmanschaps- en competentie-eisen voldoen. Zo draagt het Register actief bij aan de borging van de constructieve veiligheid.

Voor uitgebreide informatie over het programma Veiligheid in de Bouw, zie www.veiligheidindebouw.nu

Bekijk hieronder de laatste berichten over dit thema.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Nieuws en evenementen over borging constructieve veiligheid

In maart organiseert VNconstructeurs in samenwerking met de Betonvereniging, Bouwen met Staal en KPCV een cursus over het borgen van constructieve veiligheid in de praktijk.

Constructieve veiligheid in de bouw nu breed in de sector verankeren

Gratis Webinar Veiligheid in Aanbesteding (ViA)

Uitreiking eerste Kiwa-certificaten Coördinerend constructeur ‘nieuwe stijl’

Apk voor publieke gebouwen. NTA wordt dit jaar nog gepubliceerd.

Webinar 17 april: Constructieve Veiligheid en rol RC-RO-RT

Geen gegevens gevonden!
Scroll naar boven