Toekomstbestendig ontwerpen: Constructeurs-Café maart

Op donderdag 5 maart 2020 krijgen we tijdens het Constructeurs-Café een kijkje in de keuken bij Van Aken Concepts, Architecture & Engineering te Eindhoven. Zij nemen op unieke wijze hun opdrachtgevers mee in het creatieve proces van eerste schets tot en met het laatste detail aan maatwerkoplossingen bij stedenbouwkundige studies, woningbouw, zorg, kantoren en datacentra. Alles over toekomstbestendig ontwerpen met inzet van BIM.

Inspireren en ondersteunen van constructeurs bij het realiseren van commercieel en business succes zijn sinds de introductie de doelstellingen van de Constructeurs-cafés. Het thema is professionalisering van het ondernemerschap en wordt steeds vormgegeven aan de hand van een praktisch voorbeeld uit het bedrijf van de gastheer, in dit geval Van Aken Concepts, Architecture & Engineering.

Van Aken is sinds 2008 begonnen met de ontwikkeling en toepassing van BIM. Daarbij richten zij zich met name op het realiseren van een integraal ontworpen gebouw en op het coördineren van het proces wat hieraan ten grondslag ligt. Door de laagdrempelige visualisatiemogelijkheden zoals Virtual Reality die deze methodiek met zich meebrengt, wordt het voor opdrachtgevers eenvoudiger een centrale rol binnen dit proces in te nemen, waardoor nog beter op haar wensen kan worden ingespeeld.

Na een introductie over het bedrijf gaan we dieper in op hun visie op het professionaliseren van het bedrijf, parametrisch ontwerpen binnen de wereld van constructie – advies en op hun eigen BIM-proces. Hoe onderscheid je je als bureau in een steeds sneller veranderende wereld? Alles over toekomstbestendig zijn en het benutten van kansen.

Vanzelfsprekend hebben we als afsluiting weer een diner zodat we volop de gelegenheid krijgen om met elkaar na en bij te praten.

Programma:
16.00 uur: ontvangst met koffie
16.30 uur: inleiding Van Aken
17.15 uur: korte pauze
17.30 uur: Parametrisch ontwerpen & BIM certificering
± 19:00 uur: diner tot uiterlijk 21:30

Kosten incl. diner:
Leden VNconstructeurs € 100,00 exclusief BTW
Niet-leden: € 130,00 exclusief BTW

Deelname levert ook nog eens 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister!

Mis dit niet en schrijf u hier dan ook meteen in!

Commissie Ondernemerschap
VNconstructeurs

Met elke stap die een constructeur, een klein of groot adviesbureau, of zelfs een constructeur bij (semi-)overheid maakt in zijn commerciële ontwikkeling, maakt de hele beroepsgroep sterker en vergroot de waarde van de constructeur in elk bouwproces!

Deel deze pagina

Scroll naar boven