Tweede Kamer behandelt Wet Kwaliteitsborging op 18 januari 

Nieuws

| 11-01-2016

door redactie VNconstructeurs

Eindelijk is het zover. De Tweede Kamer zal zich uitspreken over de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Op 18 januari a.s. wordt het plenaire debat gevoerd. Dan wordt duidelijk of de beoogde veranderingen in het bouwtoezicht er daadwerkelijk gaan komen en welke vragen en wensen de politiek nog heeft. VNconstructeurs volgt het debat voor u en houdt u op de hoogte.

Voor VNconstructeurs blijft belangrijk dat de deskundigheid en de onafhankelijkheid van de private kwaliteitsborgers gewaarborgd is. Zij zullen straks de toetsende rol van Bouw- en Woningtoezicht overnemen en hun werk is dan ook van groot belang voor de constructeur. Verder willen we heel graag goed in beeld brengen welke gevolgen de wet heeft voor de contractuele verhoudingen en aansprakelijkheid in de bouwketen, zowel richting opdrachtgevers, aannemers als deelconstructeurs.

VNconstructeurs wil de komende maanden een aantal Ronde Tafelgesprekken organiseren over de Wet Kwaliteitsborging. Daarin informeren wij u over de praktische gevolgen voor de constructeur en gaan we met u in gesprek over uw wensen en verwachtingen.

Wilt u een van deze sessies bijwonen, meldt u dan nu alvast aan via een mail aan secretariaat@vnconstructeurs.nl. Bij voldoende aanmeldingen in een regio, komen we naar u toe.

AGENDA

wo 22 mei 2019

Dag van de Constructeur 2019

NBC Congrescentrum Nieuwegein

Van 12:00 tot 21:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 22 mei 2019

Avondbijeenkomst Constructieve veiligheid

NBC Congrescentrum te Nieuwegein

Van 17:30 tot 21:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

ma 27 mei 2019

RTG breedplaatvloeren Rotterdam

IMd te Rotterdam

Van 17:00 tot 20:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset