Tweede Kamer spreekt over breedplaatvloeren en Wet Kwaliteitsborging

Nieuws

| 21-02-2019

door redactie VNconstructeurs

Op 20 februari debatteerde de 2e Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken met de minister. De  minister bevestigt onder andere dat de nieuwe rekenregels voor beoordeling van bestaande gebouwen waarschijnlijk eind april beschikbaar zijn.
Verder vermeldt zij dat voor de zomer de resultaten van een kwalitatief onderzoek naar de lopende inventarisaties binnen de gemeenten bekend worden.

VNconstructeurs heeft in het Rondetafelgesprek van eind 2018 aangegeven dat er sinds afgelopen zomer in onze waarneming geen nieuwe risicogevallen bekend zijn geworden. We vinden het belangrijk dat er nu zicht is op de nieuwe rekenregels, zodat gebouweigenaren en constructeurs zo spoedig mogelijk tot definitieve beoordeling van bestaande gebouwen kunnen overgaan.

De minister geeft aan dat binnenkort een antwoord wordt gegeven op Kamervragen over uitbreiding van de onderzoeksplicht voor balkons en een APK voor bouwwerken. VNconstructeurs pleit al jaren voor een periodieke keuring op constructieve veiligheid voor bepaalde gebouwen.

Het gehele debat is hier te beluisteren;

AGENDA

di 01 december 2020

Workshops Statica 6.0

locatie: webinar

Van 08:50 tot 12:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 03 december 2020

Workshop professionele tegenspraak

locatie: Online via MS-Teams

Van 08:50 tot 12:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 22 april 2021

Dag van de Constructeur 2021

De Utrechtse Stadsvrijheid te Utrecht

Van 09:30 tot 18:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset