Uitgebreid RTG Parametrisch Ontwerpen

Afgelopen jaren heeft binnen de bouwwereld de digitale ontwikkeling een enorme vlucht genomen. Veel projecten worden in één groot BIM-model uitgewerkt en virtual reality is in opmars. Ook het parametrisch ontwerpen in zowel het reken- en tekenwerk heeft zijn intrede gedaan.

Over de huidige mogelijkheden hiervan voor adviseurs en producenten en over hoe dit in de toekomst ons vak zal veranderen organiseert de commissie Vakmanschap (in samenwerking met Cement) op dinsdag 13 maart een Rondetafelgesprek XL. ?Dit evenement kent de vertrouwde ingrediënten van een regulier Rondetafelgesprek: inhoud, dialoog en voldoende mogelijkheden voor netwerken, maar dan met 5 sprekers.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Rondetafelgesprek XL over Parametrisch Ontwerpen op dinsdag 13 maart 2018 van 16.30 tot 21 uur bij Arcadis in Amersfoort.

We hebben allemaal weleens in Excel een rekensheet gemaakt waarmee we door het aanpassen van de parameters snel een constructie-onderdeel kunnen doorrekenen. Door dit verder te programmeren, automatiseren en de kracht van de computer te gebruiken zijn we in staat in een korte tijd vele varianten uit te werken en te beoordelen. Door rekensoftware met tekensoftware te combineren wordt de output visueel.

Vijf sprekers zullen aan de hand van concrete voorbeelden en projecten uit de eigen praktijk ingaan op de mogelijkheden en ervaringen:

  • Johan de Groot (bureau Wagemaker) – design automation bij parametrische projecten
  • Chris van de Ploeg (ABT) – parametrisch ontwerpen en optimaliseren: bewust uitgaan van variatie
  • Jos Hoonhout (Vericon)
  • Koen van Viegen (RHDHV)
  • Jeroen Coenders (White Lioness) – parametrisch ontwerpen en produceren in andere industrieën: lessen voor de bouwsector

Na de sprekers-presentaties zullen we bevindingen en ervaringen van de verschillende deelnemers bespreken zodat we tips en ervaringen kunnen delen en een dialoog voeren over de consequenties voor het vak van constructeur.

Locatie:
Arcadis
Piet Mondriaanlaan 26
3812 GV Amersfoort

We starten om 16.30 uur en zullen naar verwachting rond 21.00 uur afsluiten. Tijdens de pauze zal een eenvoudige broodmaaltijd worden aangeboden.

Deelname kost voor leden € 75. – en voor niet-leden € 110,- exclusief BTW.
U kunt zich hier inschrijven.

Als u specifieke vragen heeft die aan de orde moeten komen, dan kunt u die mailen naar ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@taairaterces.??

Samenwerking met Cement en PAO TM:

Voor dit RTG trekken we samen op met Cement. Na de zomer komt Cement ook met een Cement-special over Parametrisch Ontwerpen.
PAO organiseert in april een uitgebreide cursus over het onderwerp, met Jeroen Coenders als docent. Zie: https://paotm.nl/nl/cursus/parametrisch-ontwerpen-voor-de-bouw .

Wij ontmoeten u graag op dinsdag 13 maart 2018.

Met vriendelijke groeten,
Bob Gieskens – Directeur VNconstructeurs
Maurice Hermens – Voorzitter commissie vakmanschap

Deel deze pagina

Scroll naar boven