Update commissie Duurzaamheid

De commissie Duurzaamheid is inmiddels volop van start met zeven actieve commissieleden. De commissie bestaat uit Robin Schipper (Pieters Bouwtechniek), Lonneke van Haalen (ABT), Geert Hoogerwaard (IMd), Patrick Aarts (Vericon), Gijs van den Brand (BAM A&E), Emily van Helmond (Arup) en Nils Roovers (RHDHV). Op 2 oktober 2024 zullen wij een workshop Duurzaam Ontwerpen voor de leden van VNconstructeurs organiseren. 

Rol van constructeurs op het vlak van duurzaamheid

De commissie heeft zichzelf een aantal doelen gesteld. Allereerst willen wij jullie als leden van VNconstructeurs bewust maken van de rol van de constructeur op het vlak van duurzaamheid. Wij willen jullie gaan inspireren en met jullie het gesprek voeren over dit onderwerp. Daarnaast gaan wij onderlinge samenwerking en kennisdeling faciliteren en de branche vertegenwoordigen op duurzaamheidsthema’s in de sector.

Save the date 2 okt Workshop Duurzaam Ontwerpen

Op 2 oktober 2024 zullen wij een workshop Duurzaam Ontwerpen voor de leden organiseren. De workshop zal starten met een inspirerende lezing over een duurzame constructie en aansluitend kunnen de deelnemers zelf gaan rekenen aan de CO2-footprint van diverse constructies om op die manier de do’s en don’ts van duurzaam ontwerpen te ontdekken.

Ongeveer 20% van de leden heeft de enquête over duurzaamheid ingevuld en daar zijn wij echt heel blij mee! Heb je het bericht over de enquête gemist en lees je dit bericht? De enquête is gesloten, maar de vragen kun je opvragen bij de commissievoorzitter. We horen graag ieders mening over duurzaamheid.

Actief bijdragen?

Heb je interesse in het verduurzamen van constructies en wil je actief bijdragen aan de commissie? Neem dan contact op met Nils Roovers.

Paris Proof constructies op de Dag van de Constructeur

Wil je meer weten over Paris Proof constructies? En daarmee een bijdrage leveren aan de CO2-reductie om het klimaatakkoord van Parijs te halen? Kom dan aanstaande donderdag 6 juni naar de Dag van de Constructeur in Kamerik (Utrecht) en bezoek de lezing van Rudi Roijakkers. Bekijk het volledige programma van DvdC of meld je direct aan.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven