Versterkingsoplossing Polak-gebouw op Platform Breedplaatvloeren

Nieuws

| 11-07-2018

door redactie VNconstructeurs

VNconstructeurs wil bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van technische kennis over de behandeling en oplossing van de breedplaatproblematiek. Een van de middelen daartoe is het bestuderen en analyseren van case-studies die partijen hebben uitgewerkt en uitgevoerd en deze kennis delen met vakgenoten. De Technische Werkgroep Breedplaatvloeren heeft een brede samenstelling, met medewerkers van diverse ingenieurs- en onderzoeksbureaus, bouwers en overheden.

Casestudies worden gepubliceerd op www.platformbreedplaadvloeren.nl. Deze worden altijd voorzien van een side-letter waarin de analyse van de Technische Werkgroep is opgenomen en de eventuele reactie van de opsteller van de casestudie. In deze side letter worden vragen en opmerkingen geplaatst bij de gedeelde technische gegevens. Deze vragen en opmerkingen zijn bedoeld als opbouwende kritiek, om te onderzoeken of de versterkingsoplossingen verder verbeterd kunnen worden.

Als eerste is gepubliceerd de versterkingsoplossing die in het Polakgebouw is toegepast en door RoyalHaskoningDHV in samenwerking met Hilti is ontwikkeld. Het versterken van breedplaatvloeren staat nog in de kinderschoenen. De werkgroep realiseert zich terdege dat de partijen die de eerste versterkingsoplossingen uitwerken, hiermee hun nek uitsteken. Zij is RoyalHaskoningDHV dan ook zeer erkentelijk voor het delen van de technische gegevens van deze oplossing.
Tevens worden op de site gepubliceerd de beschikbare presentaties van de kennisbijeenkomst die VNconstructeurs samen met Bouwend Nederland, COBc, RVB en Cement heeft georganiseerd. (deze presentaties zijn voor leden van VNconstructeurs ook beschikbaar na inloggen op hun persoonlijke profielpagina.)

De portal www.platformbreedplaatvloeren.nl kent verschillende toegangsniveaus. Mogelijk wordt u gevraagd een account aan te maken op de site. Als lid van VNconstructeurs komt u in aanmerking voor zo’n account en heeft u toegang tot de meest uitgebreide informatie.

AGENDA

do 05 november 2020

COBc Congres 2020

locatie: Arnhem

Van  tot 

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 22 april 2021

Dag van de Constructeur 2021

De Utrechtse Stadsvrijheid te Utrecht

Van 09:30 tot 18:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset