Voldoe je al aan de strenge AVG-eisen?

Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties – dus ook bedrijven – voldoen aan de nieuwe privacyregels en dit kunnen aantonen. De regels hebben betrekking op gegevens van personen, zoals klanten, potentiële klanten, medewerkers, leveranciers enz.

De wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen, bovendien zijn bestuurders van de onderneming persoonlijk aansprakelijk. De wet eist een inspanningsverplichting. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden.

Hulp bij het voldoen aan de AVG-verplichtingen?
Om te voldoen aan de eisen van de AVG kunnen al onze leden met korting gebruikmaken van een speciaal programma: ‘AVG-voor het MKB’. Dat is een online stappenplan dat in 15 stappen leidt tot een AVG-verklaring. Daarmee kun je duidelijk maken aan de verplichtingen van de wet te hebben voldaan. Wij raden je aan dit te gebruiken en aan de slag te gaan!

25 mei 2018 nadert snel.
Het online stappenplan geeft aan de hand van duidelijke instructies en uitleg aan wat er moet gebeuren op ICT-gebied, met medewerkers, met contracten en alle andere zaken. Met het programma weet je zeker dat er geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd worden gezien. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Mocht er toch hulp nodig zijn, dan kan je terecht bij specialisten.

Leden korting op AVG-programma?
Leden van VNconstructeurs ontvangen 50% korting op het ‘AVG-programma voor het MKB’, een handig hulpmiddel om te voldoen aan de verplichtingen van de nieuwe privacywetgeving en niets te vergeten.
De prijs voor het gebruikmaken van het AVG-programma (waarop voor leden dus 50% korting)  hangt af van de omvang van jouw bedrijf en het aantal medewerkers. Kijk voor het prijzenoverzicht op www.avgvoorhetmkb.nl.

Wil je gebruik maken van de speciale kortingscode? Stuur dan een email via ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@taairaterces en geef aan: AVG-code opvragen.

Deel deze pagina

Scroll naar boven