Voorlichtingsavond Constructeur voor de Klas

Nieuws

|19-03-2014

door Redactie VNconstructeurs

Op 4 maart is op scholengemeenschap De Heemgaard in Apeldoorn een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over het door VNconstructeurs ontwikkelde lespakket voor leerlingen uit 4 Havo en 5 VWO.

Het lespakket is ontwikkeld om leerlingen te informeren en vooral te enthousiasmeren voor het prachtige vak constructeur. Ervaren constructeurs werkzaam in de praktijk gaan deze proeflessen doceren waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met ons vak en naast een stuk theorie en rekenwerk ook daadwerkelijk een constructie bouwen.

Op de voorlichtingsavond waren de constructeurs aanwezig die straks voor de klas gaan staan. Ze hebben kennis kunnen maken met het lespakket en de achtergrond hierbij.
Daarnaast moest uiteraard de praktijkopdracht ook door de constructeurs uitgevoerd worden, om zodoende de leerlingen straks van goede tips te kunnen voorzien. De gebouwde constructies waren zeer divers ontworpen, bij het proefbelasten van de bouwsels bleek de stijfheden van de gebouwde constructies dan ook sterk uiteen te lopen.

Iedereen kan straks met een leuk lespakket, welke door de constructeurs persoonlijk nog voorzien kunnen worden van referenties en eigen ervaringen, de scholen langs om leerlingen te enthousiasmeren voor ons mooie vak!

AGENDA

do 06 april 2023

Workshop Studio Computational 6 april

locatie: ABT, Delft

Van 16:30 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 13 april 2023

Cursus Borgen Constructieve Veiligheid in de Praktijk

3 webinars en 1 live-bijeenkomst centraal in Nederland

Van 09:00 tot 11:30

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

ma 22 mei 2023

Professionele Tegenspraak 22 mei 2023

BAM, Bunnik

Van 13:00 tot 17:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset