Voorlichtingsavond Constructeur voor de Klas

Nieuws

|19-03-2014

door Redactie VNconstructeurs

Op 4 maart is op scholengemeenschap De Heemgaard in Apeldoorn een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over het door VNconstructeurs ontwikkelde lespakket voor leerlingen uit 4 Havo en 5 VWO.

Het lespakket is ontwikkeld om leerlingen te informeren en vooral te enthousiasmeren voor het prachtige vak constructeur. Ervaren constructeurs werkzaam in de praktijk gaan deze proeflessen doceren waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met ons vak en naast een stuk theorie en rekenwerk ook daadwerkelijk een constructie bouwen.

Op de voorlichtingsavond waren de constructeurs aanwezig die straks voor de klas gaan staan. Ze hebben kennis kunnen maken met het lespakket en de achtergrond hierbij.
Daarnaast moest uiteraard de praktijkopdracht ook door de constructeurs uitgevoerd worden, om zodoende de leerlingen straks van goede tips te kunnen voorzien. De gebouwde constructies waren zeer divers ontworpen, bij het proefbelasten van de bouwsels bleek de stijfheden van de gebouwde constructies dan ook sterk uiteen te lopen.

Iedereen kan straks met een leuk lespakket, welke door de constructeurs persoonlijk nog voorzien kunnen worden van referenties en eigen ervaringen, de scholen langs om leerlingen te enthousiasmeren voor ons mooie vak!

AGENDA

do 22 april 2021

Dag van de Constructeur 2021

De Utrechtse Stadsvrijheid te Utrecht

Van 09:30 tot 18:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset