Van der Wal en Wijte sprekers bij webinar breedplaatvloeren

VNconstructeurs wil bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van technische kennis over de behandeling en oplossing van de breedplaatproblematiek. Het webinar van 26 oktober gaat in op de versterkingsoplossingen die daarvoor inmiddels zijn ontwikkeld. Vincent van der Wal (BAM) en Simon Wijte (o.a. TU/e en Hageman) completeren het het veld van paneldeelnemers.

Deze maand verschijnt het Informatiedocument Versterken Breedplaatvloeren. Dit document, tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van BZK, beschrijft de zeven versterkingsmethoden die op dit moment bij VNconstructeurs bekend zijn. In het document wordt elke oplossing beschreven op een aantal relevante aspecten. Zo wordt onder andere  aangegeven in welke mate de oplossingen door berekeningen, FEM-modellen, beproevingen of praktijktesten onderbouwd zijn.

Het document biedt een vergelijking op diverse aspecten voor de reguliere versterkingen bij vaak voorkomende vloeren. De gebouweigenaar, constructeur of aannemer kan met deze vergelijking een beeld vormen welke oplossing het beste geschikt is als versterking voor zijn pand.

Webinar 

In het webinar van 26 oktober lichten we de hoofdlijnen van het Informatiedocument toe. U kunt vragen stellen en deelnemen aan de discussie middels de chatfunctie.

Inschrijven is nog mogelijk, klik HIER:

Definitief programma en sprekers

11.50 -12.00 uur Inloop webinar (link volgt na inschrijving)

Inleiding

12.00-12.15 uur Welkom en toelichting doel en werkwijze Informatiedocument

door Rudi Roijakkers, voorzitter commissie Vakmanschap VNconstructeurs

12.15-12.30 uur Korte beschrijving versterkingsmethoden

door Jacques Linssen, Aeneas Media en auteur van het Informatiedocument

Verdieping

12.30-13.00 uur Ontwerp en randvoorwaarden, uitvoering

door Marcel Vullings, Vullings Advies en Maarten Swinkels, SGS Intron

13.00-13.15 uur Rekenkundige beschouwing en reviews, brand

door Paul Korthagen, IMd

Paneldiscussie en vragen

13.15-13.55 Ruimte voor vragen en discussie

Moderator: Jacques Linssen, Cement

Deelnemers: Rudi Roijakkers (ABT, VNconstructeurs), Dick Bezemer (Gemeente Rotterdam, COBc), Rob van Rossum en Jan Kraak (Rijksvastgoedbedrijf), Vincent van der Wal (BAM, Bouwend Nederland), Simon Wijte (TU/e, Hageman, NEN)

13.55-14.00 Afsluiting

Door Rudi Roijakkers

Inschrijven: klik HIER.

Deel deze pagina

Scroll naar boven