Wederom boeiende bijeenkomsten

De commissie Ondernemerschap startte dit nieuwe jaar direct goed met twee Constructeurs-Cafés in Uden en Alphen aan den Rijn waar diverse interessante gastsprekers ons weer meer grip op het ondernemerschap boden.
Van het succesvol resultaat behalen door mens- en klantgericht werken tot het verantwoord beheersen en dragen van aansprakelijkheidsrisico’s.

In Uden werden de deelnemers na een introductie door voorzitter Jos Hoonhout, getrakteerd op een inspirerend relaas van niemand minder dan Cor van der Heijden, oprichter en oud-directeur van Cleaning Service Uden. Na de start van zijn onderneming in 1968 is CSU van eenmansbedrijf in glazenwasserij uitgegroeid tot een totaaldienstverlener op het gebied van schoonmaak met maar liefst 12.000 medewerkers. Kernwoorden die daaraan ten grondslag liggen zijn leergierigheid en betrokken gedrevenheid met persoonlijke aandacht voor klanten én werknemers. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat Van der Heijden de initiatiefnemer is van het Markant Theater in Uden, waar onze Constructeurs-Cafés vanaf juli 2014, zeer naar tevredenheid georganiseerd worden.

Na een korte pauze een geheel ander onderwerp waar we als constructeurs de afgelopen jaren helaas steeds vaker mee te maken hebben: aansprakelijkheidsrisico’s. Jan Middelburg van Koekenberg Van Vuuren Assurantiën begon zijn presentatie met de vraag of dit nu een bedreiging of een kans is. Actief risicomanagement is in ieder geval noodzakelijk om risico’s te beheersen in deze tijd van ‘nieuwe werkelijkheid’ waar bewustwording en onderhandelingen ons als constructeur een kans bieden.
Weer een korte pauze later belichtte Andre Ubink van Ubink Rijs Advocaten de beroepsaansprakelijkheid vanuit de juridische hoek. “Door verantwoord te contracteren, kunnen we op verantwoorde wijze risico’s dragen. Een Collectieve ontwerp-risico verzekering (COR) zou in de toekomst uitkomst kunnen bieden”, aldus de ervaren advocaat op het gebied van projectontwikkeling en bouwrecht.

Ook in Alphen aan den Rijn afgelopen maandag werd voor constructeurs uit een andere regio een gelijkwaardig Constructeurs-Café gehouden. Hier startte Bart van Emden van Van Emden Marketing & Consultancy de bijeenkomst met een inspirerende lezing over resultaat behalen met markt- en klantgericht werken waarbij voorop staat dat je eigen mensen je belangrijkste marketingtools zijn.
Andre Ubink volgde ook hier over het onderwerp beroepsaansprakelijkheid.

Na deze prettige mix van inspiratie, kennis en informatie van experts uit geheel andere branches werden de bijeenkomsten beide afgesloten met een smakelijk diner alwaar alle deelnemers met de sprekers én elkaar, uitgebreid van gedachten wisselden.
Het waren wederom boeiende bijeenkomsten!

Heb je deze inspirerende businessmeetings gemist?
Gelukkig staan er in april 2016 weer twee nieuwe Constructeurs-Cafés gepland in Uden en in Alphen aan den Rijn. Ook tijdens deze Cafés zal minimaal één interessante gastspreker een aspect van het ondernemerschap belichten waarbij ondernemer-constructeurs weer nieuwe kennis en vooral ook inspiratie kunnen opdoen. Met vanzelfsprekend weer volop gelegenheid om met elkaar als collega-constructeurs van gedachten te wisselen.

Deel deze pagina

Scroll naar boven