Wie wordt constructeur van het jaar 2019?

Wie volgen Hubert Kuijpers en Roy Crielaard op als Constructeur en Talent van het jaar? Dat zal de komende twee maanden duidelijk worden. Kandidaten kunnen tot 1 mei 2019 worden voorgedragen.

Huidig Constructeur van het Jaar is Hubert Kuijpers van Pieters Bouwtechniek. Hem kwam die eer toe vanwege zijn inzet voor duurzaamheid. Ook zijn durf op het gebied van houtconstructies – hij wordt gezien als een van de specialisten op dat vlak – sprak de jury bijzonder aan.

Roy Crielaard werd verkozen tot Talent van het Jaar omdat hij op jonge leeftijd al zichtbaar heeft bijgedragen aan zowel een aantal in het oog springende projecten als aan externe activiteiten. Opvallend vond de jury zijn besluit om, na een start bij Arup, voor een aannemer te gaan werken (Heijmans). Hiermee wil hij zijn blikveld verruimen om zo een nog betere constructeur te worden.

Ambassadeurs
Zowel Kuijpers als Crielaard ervaren de titel als een grote eer. En voor de buitenwereld is de benoeming zeker niet ongemerkt gebleven. Vele malen werden ze er het afgelopen jaar aan herinnerd. Alleen een podium waarop ze hun boodschap konden uiten ontbrak nog wel eens. In een interview (zie kader) geven ze aan dat ze graag iets meer gelegenheid zouden krijgen om het belang en de schoonheid van het vak constructeur uit te dragen. Zowel voor de eigen beroepsgroep als in de rest van de keten. En misschien ook wel op scholen om zo jonge mensen te enthousiasmeren voor het in hun ogen mooiste vak dat er is.

De organisatie en de jury hebben al aangegeven daar dit jaar meer werk van te gaan maken. Op die manier zullen de winnaars beter zichtbaar worden als ambassadeurs van het vak. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met Cement.

Nieuwe kandidaten
De verkiezing van de Constructeur van het jaar wordt georganiseerd door VNconstructeurs. De winnaars worden bekendgemaakt op de Dag van de Constructeur, op 22 mei in Nieuwegein. Kandidaten kunnen tot 1 mei 2019 worden aangemeld. Denk daarbij aan collega’s of andere mensen uit het netwerk.

De criteria voor de nieuwe Constructeur en Talent van het jaar zijn in 2018 geconcretiseerd:

  • vernieuwende en aansprekende constructies,
  • maatschappelijke relevantie,
  • bijdrage aan ontwikkeling en zichtbaarheid van het vak,
  • bijdrage aan samenwerking binnen projectteams.

Meer informatie over de Constructeur en Talent van het jaar staat op www.constructeurvanhetjaar.nl. Hier zijn ook de criteria nader uitgeschreven en staat ook een formulier waarop kandidaten kunnen worden aangemeld.

Interview
Binnenkort geven Hubert Kuijpers, Roy Crielaard en juryvoorzitter Noortje de Geus hun mening over het vak constructeur en de titel Constructeur van het jaar in een nog te verschijnen interview.

Historie
Overzicht constructeurs van het jaar

2018 Hubert Kuijpers (Pieters Bouwtechniek)

2017 Pim Peters (IMd)

2016 Jan Peeters (Fibercore)

2015 Maurice Hermens (RHDHV), Frank Kaalberg (Witteveen en Bos)

2014 Johan Galjaard (ABT)

2013 John Kraus (Royal HaskoningDHV)

2012 Lázló Vákár (Movares)

Overzicht talent van het jaar

2018 Roy Crielaard (Heijmans)

2017 Steven Schoenmakers (Van Rossum)

2016 Marloes van Loenhout (VolkerInfra)

2015 Frank Huijben (ABT / Hogeschool Rotterdam)

Jury 2019

Noortje de Geus – Gemeente Den Haag (Voorzitter)

Joost Vos – BenthemCrouwel Architecten

Pim Peters – IMd Raadgevende Ingenieurs (Constructeur van het Jaar 2017)

Pierre Hendrikx – Youcon, BAM Advies & Engineering

Willem van Dijk – Heijmans

Hubert Kuijpers – Pieters Bouwtechniek (Constructeur van het jaar 2018)

Roy Crielaard – Heijmans (Talent van het Jaar 2018)

Deel deze pagina

Scroll naar boven