COBc congres 2022

Het Centraal overleg Bouwconstructies (COBc) organiseert op 2 november dit jaar het COBc congres 2022. Leden van VNconstructeurs kunnen tegen gereduceerd tarief (€ 100,-) deelnemen aan een vol programma. De locatie is bijzonder: Castellum Hoge Woerd in Utrecht is een eigentijdse reconstructie van een Romeins fort.

Tijdens het COBc congres komen diverse actuele onderwerpen aan bod. Een greep uit het programma, met daartussen ook een aantal sprekers die lid zijn van VNconstructeurs:

Verlijmde steenstrippen

Hoe zit het precies met structureel verlijmde gevels en steenstrippen? Harry Vekemans (Adviesbureau Vekemans en lid van de normcommissie namens VNconstructeurs) presenteert de laatste stand van zaken van het plan van aanpak van COBc en de BRL 1330-1 (‘Gelijmde Strips’).

Forensisch engineering

Wat waren precies de oorzaken van bouwschade en (gedeeltelijke) instortingen bij de Ikea in Son en het uitvak van De Goffert Nijmegen? TNO heeft zich de laatste jaren verdiept in de structuren die nodig zijn voor het uitvoeren van goed onderbouwd onderzoek en welke valkuilen er zijn. Huibert Borsje van TNO presenteert de opgedane ervaringen in forensisch engineering aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Borgen van constructieve veiligheid

Walter Spangenberg vertelt over constructieve veiligheid en hoe je die borgt gedurende het ontwerpproces. Wat zijn de belangrijke aandachtspunten en aanbevelingen voor de toekomst? Spangenberg won vorig jaar de Oeuvreprijs tijdens onze verkiezing Constructeur van het Jaar.

Paal-plaatfunderingen

Verder wordt ingegaan op paal-plaatfunderingen. Robin Vervoorn (Civil 7) geeft een toelichting naar aanleiding van het CUR-rapport hierover. Mike Tromp en Anne van der Sluis (Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en lid van VNconstructeurs) vertellen over de constructieve uitwerking en uitvoering van de fundering van de Galaxy Tower in Utrecht, waar een combinatie van paal-plaatfundering en fundering op staal is toegepast.

Andere onderwerpen in het programma zijn kanaalplaatvloeren op geïntegreerde liggers door Ronald Klein-Holte (VBI) en de WKB, BBL en Omgevingswet door Wico Ankersmit (directeur Vereniging BWT Nederland). Voorzitter Dick Bezemer zal het congres afsluiten met de jaarrede. En uiteraard is er volop gelegenheid om te netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Praktische informatie en aanmelding

Datum: 2 november 2022

Locatie: Castellum Hoge Woerd, Utrecht (goed bereikbaar met OV en auto)

Kosten: € 100,- voor leden van VNconstructeurs

Voor het volledige programma en aanmelding, ga naar de website van Vereniging BWT.

Deel deze pagina

Scroll naar boven