Digitaliseringsbijeenkomst op 11 september

Digitalisering is bij uitstek geschikt om ervaren en jongere constructeurs te verbinden. Voor sommigen onbekend en spannend, voor anderen vertrouwd. Op 11 september verzorgt de Commissie Digitalisering van VNconstructeurs een digitaliseringsbijeenkomst. De focus van het inhoudelijke programma ligt op de sociale kant van de digitalisering. De nieuwe technieken en tools vragen namelijk om een andere blik op het vak: een andere manier van samenwerken en ontwerpen. Deelname levert 1 KE/PE punt(en) op. 

Hoe waardevol is het als verschillende generaties openstaan om van elkaar te leren?

Met die insteek delen sprekers op de bijeenkomst van 11 september hun ervaringen en reflecties over digitalisering onder leiding van organisatie-ontwikkelaar Guido Dekker. Samen creëren we een transparante setting waarin vakgenoten ervaringen en kennis met elkaar kunnen uitwisselen. Met ervaringen, lessons learned en uitdagingen op zak reflecteren we aan het einde de menselijke kant: hoe benutten we elkaars kracht en hoe kunnen we elkaar daar samen in versterken? 

Hoe benutten we elkaars kracht en hoe kunnen we elkaar in de digitalisering versterken? 

Sprekers die hun kennis gaan delen, zijn Arjan ten Voorde en Dervis van Leersum (Witteveen+Bos), Harm Kraaijenbrink en Robin van der Have (RHDHV), Marc van Vliet (Witteveen+Bos) en Chris van der Ploeg (ABT). Deelnemers gaan naar huis met een tas vol inspiratie waarmee ze in hun eigen organisatie aan de slag kunnen. 

Onderlinge verschillen als kracht 

Vanuit de succesverhalen van samenwerking in projecten door duo presentaties van digitaal vaardige samen met meer traditionele ervaren constructeurs ontdekken we de kansen en uitdagingen voor het toepassen van nieuwe mogelijkheden in de projecten, wat dit voor samenwerking betekent en welke uitdagingen er nog zijn. 

Hoe houd je samen het vertrouwen in de kwaliteit en (constructieve) veiligheid van nieuwe tools en beperk je het gevoel van het gebruik van een black box, waarmee het rekenwerk onvoldoende transparant wordt uitgevoerd? Wat is er nodig om als team met zowel digi’s en dino’s succesvol samen te werken en de onderlinge verschillen juist als kracht in te zetten? 

Bijeenkomst inclusief diner 

De bijeenkomst is op 11 september bij Witteveen+Bos in Utrecht. De middag start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Voor de deelnemers wordt het diner verzorgd. 

Voor wie? 

Van ervaren constructeur naar digitiaal specialist; van inhoudelijk betrokken tot leidinggevend/coördinerend. De bijeenkomst over digitalisering is breed toepasbaar en daarom voor alle leden van VNconstructeurs relevant. Deelname levert 1 KE/PE punt(en) op.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven