Masterclass Hans de Wit en Niki Loonen

Speciaal voor jonge constructeurs organiseren VNconstructeurs en YouCon ook dit jaar weer een masterclass tijdens de Dag van de Constructeur. Niemand minder dan Constructeur van het Jaar Hans de Wit (Tunnel Engineering Consults / TEC) en Koploper Duurzaamheid Niki Loonen (ABT) delen hun kennis over duurzaam construeren en ontwerpen. De masterclass is op 6 juni van 10:00 tot 12:00 uur en wordt gratis aangeboden aan constructeurs tot 35 jaar die ook het reguliere middagprogramma van de DvdC bijwonen.


Wat is nou echt duurzaam?
 

Duurzaam ontwerpen, construeren en bouwen, je wordt overspoeld met het onderwerp. Wat deze masterclass zo actueel en relevant maakt, is dat we technisch de diepte ingaan. Want duurzaamheid is geen toekomstige belofte, maar de praktijk van vandaag. Wat betekent dit voor jouw rol als constructeur? Wat zijn nou echt duurzame constructies en welke maatregelen neem je om de milieulast te verlagen en/of de levensduur te verlengen? Welke ontwerpkeuzes maken we uit gewoonte, welke alternatieven zijn, wat zijn de achterliggende technische afwegingen? En last but not least – hoe blijf je constructieve veiligheid borgen in de zoektocht naar de meest duurzame constructie?  

Meer impact dan je denkt 

Constructeurs hebben in veel gevallen de meeste technische kennis binnen het projectteam. Zij kunnen het geheel overzien en daardoor tot afgewogen, integrale ontwerpoplossingen komen. Deze masterclass helpt je inzien hoeveel impact je als (jonge) constructeur kan maken bij het realiseren van veilige en duurzame constructies. En dat is waarschijnlijk meer dan je denkt! 

Opzet masterclass 

De masterclass bestaat uit twee delen. In het eerste deel delen Hans de Wit en Niki Loonen hun kennis en ervaringen op het gebied van duurzaam construeren; Hans vanuit de infrasector en Niki vanuit de utiliteitsbouw. Zo krijgen de deelnemers een compleet beeld van het thema en de (cultuur)verschillen die er zijn tussen beide sectoren. In het tweede deel gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met een praktijkcasus. De uitkomsten daarvan worden tot slot weer plenair besproken.  

In 2023 gaf Walter Spangenberg de masterclass voor jonge constructeurs op de Dag van de Constructeur. Centraal stond de vraag of het wringt om een veilig duurzaam constructief ontwerp te maken. Lees het verslag van de masterclass van Walter Spangenberg.

Masterclass van Walter Spangenberg op de Dag van de Constructeur 2023

Meld je aan

De masterclass is bedoeld voor jonge constructeurs tot 35 jaar en is van 10:00 tot 12:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur). De masterclass is gratis voor diegenen die ook aan het congres van de Dag van de Constructeur (het reguliere middagprogramma) deelnemen. De kosten bedragen € 75,00 voor degenen die alleen de masterclass willen volgen en niet het aansluitende middagprogramma. De masterclass levert 1 punt op voor het Constructeurs Register en het bijwonen van het congres 2 punten. 

 

 

Dag van de Constructeur 

Beide sprekers van de masterclass staan ook geprogrammeerd in het reguliere middagprogramma van de Dag van de Constructeur. Hans de Wit (Tunnel Engineering Consults / TEC) is een van de drie keynote-sprekers. Zijn lezing is van 16:15 tot 16:45 uur en gaat over de internationale tunnelbouw. Niki Loonen (ABT) geeft een presentatie in de eerste ronde subsessies, van 13:30 tot 14:00 uur. Hij vertelt over duurzaam en slank ontwerpen in beton. 

Bekijk het volledige programma en alle praktische informatie dedagvandeconstructeur.nl of meld je direct aan.  

De Dag van de Constructeur, op 6 juni in Kamerik, is een initiatief van VNconstructeurs. Powered by KPE Bouw en Infra, het Hoger Technisch Instituut en YouCon. Deze dag staat in het teken van het belang van veilige en duurzame constructies. Speciaal aanbevolen voor constructeurs, maar zeker ook interessant voor alle (aankomend) professionals die werkzaam zijn in de bouw. Ontmoet vak- en branchegenoten en laat je bijpraten en inspireren.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Scroll naar boven