Nieuwe workshops Professionele Tegenspraak

Nieuws

| 13-12-2022

door redactie VNconstructeurs

Organiseer professionele tegenspraak. Dit is één van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport ‘Bouwen aan Constructieve Veiligheid’. Maar hoe doe je dat dan, constructief tegenspreken? Hoe zorg je voor een effectieve interactie met de opdrachtgever, architect, aannemer, deelconstructeurs, zodanig dat hun wensen kunnen worden gerealiseerd maar tegelijkertijd de constructieve veiligheid is gewaarborgd? Dat is het thema van de serie intervisie workshops die op initiatief van VNconstructeurs en COBc ook in 2023 weer worden gegeven. 

In de bouw wordt veel aandacht besteed aan de harde kant aspecten (techniek, planning, uitvoering, budgetten, etc.). Als het erop aan komt hebben zachte aspecten (communiceren, dialoog, houding, gedrag, relativeren etc.) een grote invloed op de resultaten. Professionele tegenspraak is zo’n zacht aspect dat veel positieve invloed kan hebben op de constructieve veiligheid.

In de intervisie workshop Professionele tegenspraak leer je de kunst van het tegenspreken in de context van constructieve veiligheid. Onder leiding van Menno Pronker krijgen deelnemers in kleine groepjes van 4 tot 12 personen de gelegenheid om hun persoonlijke mening en praktijkervaring te delen. Na de workshop zijn de deelnemers bekend met het concept van het constructief tegenspreken en hebben ze handvatten om dit in de praktijk te promoten. Opgedane tips en tools worden als naslagwerk uitgereikt.

Inschrijven workshop Professionele tegenspraak

De workshops Professionele tegenspraak worden gehouden op een locatie centraal in het land (de exacte locatie wordt later bekend gemaakt) van 13.00 tot 17.00 uur. Schrijf je snel in voor één van onderstaande data door op de link te klikken (je wordt doorverwezen naar de aanmeldpagina):

Deelname levert 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister.

AGENDA

wo 09 november 2022

Volledige webinarserie Duurzaam Ontwerpen

locatie: Online via MS-Teams

Van 16:00 tot 19:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

wo 01 februari 2023

Workshop Duurzaam Ontwerpen 1 februari 2023

locatie: Royal HaskoningDHV, Amersfoort

Van 16:00 tot 18:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

do 09 februari 2023

Rondetafelgesprek Digitalisering 9 februari 2023

Royal HaskoningDHV, Amersfoort

Van 16:00 tot 20:00

Lees meer en schrijf direct in >

Lees meer...

OVERIG NIEUWS

  • Reset