Nieuwe workshops Professionele Tegenspraak

Organiseer professionele tegenspraak. Dit is één van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar rapport ‘Bouwen aan Constructieve Veiligheid’. Maar hoe doe je dat dan, constructief tegenspreken? Hoe zorg je voor een effectieve interactie met de opdrachtgever, architect, aannemer, deelconstructeurs, zodanig dat hun wensen kunnen worden gerealiseerd maar tegelijkertijd de constructieve veiligheid is gewaarborgd? Dat is het thema van de serie intervisie workshops die op initiatief van VNconstructeurs en COBc ook in 2023 weer worden gegeven. 

In de bouw wordt veel aandacht besteed aan de harde kant aspecten (techniek, planning, uitvoering, budgetten, etc.). Als het erop aan komt hebben zachte aspecten (communiceren, dialoog, houding, gedrag, relativeren etc.) een grote invloed op de resultaten. Professionele tegenspraak is zo’n zacht aspect dat veel positieve invloed kan hebben op de constructieve veiligheid.

In de intervisie workshop Professionele tegenspraak leer je de kunst van het tegenspreken in de context van constructieve veiligheid. Onder leiding van Menno Pronker krijgen deelnemers in kleine groepjes van 4 tot 12 personen de gelegenheid om hun persoonlijke mening en praktijkervaring te delen. Na de workshop zijn de deelnemers bekend met het concept van het constructief tegenspreken en hebben ze handvatten om dit in de praktijk te promoten. Opgedane tips en tools worden als naslagwerk uitgereikt.

Inschrijven workshop Professionele tegenspraak

De workshops Professionele tegenspraak worden gehouden op een locatie centraal in het land van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de workshops van 9 maart en 7 april is de inschrijving inmiddels gesloten. De volgende data zijn nog beschikbaar. Schrijf je snel in door op de link te klikken (je wordt doorverwezen naar de aanmeldpagina):

  • maandag 22 mei 2023 – BAM, Bunnik
  • dinsdag 20 juni 2023 – centraal in het land (exacte locatie wordt later bekend gemaakt)

Deelname levert 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Thema(s)

Scroll naar boven