CONSTRUCTEURSREGISTER RC/RO/RT

Het Constructeursregister een onafhankelijke stichting, opgericht om de professionaliteit van constructeurs meetbaar te maken en te valideren. VNconstructeurs is betrokken bij het bestuur van het Register en levert enkele leden voor de Toetsingscommissie.

Inschrijving als Registerconstructeur (RC), Registerontwerper (RO) of Registertoetser (RT) biedt constructeurs de mogelijkheid zich te profileren en onderscheiden en biedt carrièreperspectief.

Aantoonbare deskundigheid wordt steeds belangrijker, met name voor de borging van constructieve veiligheid. Naar aanleiding van de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de inzet van VNconstructeurs om voor bouwwerken in CC2 en CC3 de betrokkenheid van een Registerconstructeur of Registerontwerper (of gelijkwaardig) verplicht te stellen. Een vergelijkbare eis wordt door de overheid gesteld bij de wettelijk verplichte periodieke keuring van publieke gebouwen in CC3.

Inschrijving in het register bevelen wij als VNconstructeurs dan ook van harte aan.

Bekijk hieronder de laatste berichten over dit thema.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Nieuws en evenementen over Constructeursregister RC/RO/RT

Nieuwe constructeurs toegetreden tot het Constructeursregister. Feestelijke bekendmaking op de Dag van de Constructeur op 1 juni

Nieuwe workshops Professionele Tegenspraak

Geen gegevens gevonden!
Scroll naar boven