STATUS NORMONTWERPEN

Consultatie breedplaatvloeren gestart, NTA apk publieksgebouwen afgerond

Er is een nieuwe commentaarversie van de NEN6726 beschikbaar. VNconstructeurs roept alle leden op om hun commentaar in te dienen via ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@taairaterces voor 4 september 2023. De commentaarronde van de NTA apk voor gebouwen is afgerond. Het commentaar wordt verwerkt en de publicatie volgt in het derde kwartaal.


NEN 6726 met o.a. wijzigingen breedplaatvloeren voor nieuwbouw

Er is een nieuwe commentaarversie van de NEN 6726 beschikbaar. De norm gaat over de aanvullende regels bij bouwdelen (ter vervanging van NVN 6725 vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd beton). Er kan commentaar worden ingediend over drie onderdelen: Algemeen, breedplaten en kanaalplaten. Voor onze leden zijn vooral de wijzigingen van de breedplaatproblematiek voor nieuwbouw interessant.

Commentaar indienen

VNconstructeurs verzamelt graag alle reacties en levert dit gebundeld aan bij de NEN. De commentaarperiode voor de NEN 6726 loopt tot 4 september 2023.

Bekijk het normontwerp Aanvullende regels voor toepassing van vooraf vervaardigde betonproducten in constructies – Deel 1: Algemene bepalingen op de website van NEN. Dien uw commentaar in via ln.sruetcurtsnocnvobfsctd@taairaterces.

NTA 8790 apk voor gebouwen

In het eerste kwartaal van dit jaar was de openbare commentaarronde op het destijds gepubliceerde ontwerp van NTA 8790 over de periodieke beoordeling en de betrouwbaarheid van constructieve veiligheid van bestaande bouwwerken. VNconstructeurs bedankt alle leden voor het indienen van commentaar. Om het normontwerp te optimaliseren, is deze input van grote waarde.

Alle ingediende commentaren zijn in de periode na de sluiting van de openbare commentaarronde besproken door zowel de Werkgroep als de Regiegroep (die de ontwikkeling van de norm hebben vormgegeven). De publicatie wordt verwacht in het derde kwartaal van 2023. Uiteraard houden wij alle leden op de hoogte van de voortgang van de beide normontwerpen.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Thema(s)

Scroll naar boven