Cursus PV-panelen: uit de weg, op het dak (4 en 18 april)

In Nederland zijn de daken van bedrijfshallen, megastores, distributiecentra en industriegebouwen groot en plat. Ideaal eigenlijk om ze in te zetten voor energiewinst door er PV-panelen op te plaatsen. Daarom organiseert Bouwen met Staal 4 en 18 april de cursus Uit de weg, op het dak. Leden van VNconstructeurs profiteren van 10% korting.

De (tweedaagse) cursus geeft technische en constructieve achtergronden en praktische wenken voor nieuwbouw en bestaande bouw. Focus is op de toepassing van pv-panelen op (stalen) bedrijfshallen en andere industriegebouwen vanwege de enorme aantallen vierkante meters braakliggend terrein.

Solar industrie

De cursus is in 2021 voor het eerst gegeven. Nieuw dit jaar is een inleiding vanuit de solar industrie die stilstaat bij het platte dak als business case. Samen met de inleiding door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is er dus meer aandacht voor de economische en maatschappelijke aspecten van deze ontwerpopgave. Alle overige presentaties zijn geactualiseerd en de discussies van vorig jaar zijn erin verwerkt. De cursus is niet alleen interessant voor constructeurs en bouwkundigen, maar ook voor de solar industrie zelf.

Info en aanmelden

De kosten voor de tweedaagse cursus op 4 en 18 april bedragen regulier €325,- (ex BTW). Bedrijfsleden van Bouwen met Staal en VNconstructeurs krijgen 10% korting en betalen €295,- (ex BTW). Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website van Bouwen met Staal.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Thema(s)

Scroll naar boven