Uitreiking eerste Kiwa-certificaten Coördinerend constructeur ‘nieuwe stijl’

De BRL5022, de certificeringsrichtlijn voor de engineering van bouwwerken in de woning- en U-bouw door de coördinerend constructeur, is afgerond. Tijdens de Dag van de Constructeur op 1 juni reikt Kiwa – tevens sponsor van de dag – de eerste certificaten uit aan twee leden van VNconstructeurs: SWINN en BAM Advies & Engineering.

Veiligheid in de Bouw

Kiwa heeft een jaar lang pilots gedraaid met SWINN en BAM Advies & Engineering voor een gedegen ontwikkeling en praktijktest van de BRL5022. Deze geeft vrijwel één-op-één invulling aan de belangrijke eisen aan de versterkte rol van de coördinerend constructeur die voortkomt uit het programma Veiligheid in de Bouw. Voor het borgen van constructieve veiligheid is het essentieel dat de rol van de coördinerend constructeur goed is gedefinieerd.

Feestelijke uitreiking

Met het Kiwa-certificaat voor deze coördinerend constructeur ‘nieuwe stijl’ is weer een belangrijke stap in de goede richting gezet voor het verbeteren van de constructieve veiligheid in de bouw, hét belangrijkste speerpunt van VNconstructeurs. Aan Hushang Ulfati (Directeur en Raadgevend Ingenieur bij SWINN) en Sander Vernooij (Vakgroepleider Engineering Constructie bij BAM Advies & Engineering) de eer om de eerste twee uitgereikte Kiwa-certificaten in ontvangst te mogen nemen tijdens de Dag van de Constructeur op 1 juni in Kamerik (gepland tijdstip: 14.55 uur).

“Het Kiwa-certificaat zorgt ervoor dat er minder tussen wal en schip valt. Dat was al het geval, maar nu zijn we er meer bewust mee bezig. Daarmee draagt het bij aan constructieve veiligheid en geeft het ons vak meer aanzien. Dat is de reden dat SWINN het certificaat toejuicht. Wij doen het in elk geval niet om onszelf daarmee te onderscheiden van andere ingenieursbureaus.” – Hushang Ulfati (Directeur en Raadgevend Ingenieur bij SWINN)

Dag van de Constructeur

Het thema constructieve veiligheid komt meer aan bod tijdens de Dag van de Constructeur. Over het voeren van regie op veiligheid gaat de presentatie van Marleen Hermans (Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan de TU Delft en Managing Partner Fysiek Domein bij BMC) tijdens de tweede ronde breakout-sessies (van 15.25 tot 15.55 uur).

In andere parallelsessies hoor je bijvoorbeeld over aansprekende projecten als de Galaxy Tower in Utrecht, de Maasdeltatunnel en de langste houten fietsbrug van Europa.

Meld je aan

De Dag van de Constructeur, op 1 juni in Kamerik, is een initiatief van VNconstructeurs. Powered by KPE Groep en het Hoger Technisch Instituut. Deze dag staat in het teken van het belang van veilige en duurzame constructies. Speciaal aanbevolen voor constructeurs, maar zeker ook interessant voor alle (aankomend) professionals die werkzaam zijn in de bouw. Ontmoet vak- en branchegenoten en laat je bijpraten en inspireren. Voor het aanmelden en alle praktische informatie, ga naar dedagvandeconstructeur.nl.

Deel deze pagina

Meer weten over dit onderwerp?

Thema(s)

Scroll naar boven