Om de zichtbaarheid van het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken te vergroten.

Dossier Constructeur van het jaar

Ben jij of ken jij de Constructeur van het Jaar 2021?

Geef een collega, relatie of medewerker  op als kandidaat voor de jaarlijkse verkiezing ‘Constructeur van het Jaar’, georganiseerd door VNconstructeurs. Geef nu een constructeur op voor de verkiezing en wie weet staat diegene 3 november op het podium tijdens Building Holland in Amsterdam.  

Elk jaar verkiest VNconstructeurs een Constructeur- en  een Talent van het Jaar. In 2020 werd Arjan Habraken gekozen tot Constructeur van het Jaar en Marijn Bruurs tot Talent van het Jaar. Tijdens de Dag van de Constructeur van afgelopen juni vond de aftrap voor de verkiezing 2021 plaats.

De ‘Constructeur van het jaar’ gaat over de toekomst van het vakgebied. De maatschappelijke relevantie van constructeurs is groot. Hun bijdrage aan het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken is onmisbaar, maar vaak onzichtbaar. De verkiezing van de  ‘Constructeur van het Jaar’ en het ‘Talent van het Jaar’ is erop gericht om de zichtbaarheid van die bijdrage te vergroten. Binnen, maar vooral ook buiten de sector. En niet te vergeten: binnen het onderwijs.

De aanmeldingstermijn is dan ook verlengd en we roepen iedereen die het vak een warm hart toe draagt, op om kandidaten aan te melden.
Dat kan via www.constructeurvanhetjaar.nl of via een mail aan secretariaat@vnconstructeurs.nl.

____________________________

De ‘Constructeur van het jaar’ gaat over de toekomst van het vakgebied. De maatschappelijke relevantie van de constructeur is groot. Zijn bijdrage aan het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken is onmisbaar, maar vaak onzichtbaar. De verkiezing ‘Constructeur van het Jaar’ is erop gericht om de zichtbaarheid van die bijdrage te vergroten. Binnen, maar vooral ook buiten de sector.

Voor deze verkiezing komen dan ook personen in aanmerking die zich op een bijzondere wijze gepresenteerd hebben én ambassadeur zijn van het vak.

En vanzelfsprekend bovengemiddeld presteren op de vier criteria:

  • Maatschappelijke relevantie
  • Vernieuwende en aansprekende constructies
  • Bijdragen aan en zichtbaar maken van ontwikkeling van het vakgebied
  • Bijdrage aan goede samenwerking binnen projectteams

De verkiezing van de Constructeur van het jaar wordt georganiseerd door VNconstructeurs.
De winnaars werden bekendgemaakt op de Dag van de Constructeur, op 14 mei 2020 in Utrecht.

Winnaars 2020:

  • Constructeur van het jaar 2020: Arjan Habraken – SIDstudio
  • Talent van het Jaar 2020: Marijn Bruurs – Witteveen + Bos

Lees hiernaast ( Juryrapport-2019.pdf)  het volledige juryrapport

Werkgevers, maar ook opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven en andere belanghebbenden worden van harte uitgenodigd kandidaten aan te dragen!

Lees alles op de vernieuwde website Constructeur van het jaar en draag iemand voor die deze titel verdient!