Om de zichtbaarheid van het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken te vergroten.

Dossier Constructeur van het jaar

Ben jij of ken jij de Constructeur van het Jaar 2021?

Geef een collega, relatie of medewerker  op als kandidaat voor de jaarlijkse verkiezing ‘Constructeur van het Jaar’, georganiseerd door VNconstructeurs. Geef nu een constructeur op voor de verkiezing en wie weet staat diegene 2 november op het podium tijdens Building Holland in Amsterdam.  

De verkiezing Constructeur van het Jaar is een initiatief van VNconstructeurs. Elk jaar kiest een onafhankelijke jury een Constructeur- en  een Talent van het Jaar. In 2020 werd Arjan Habraken gekozen tot Constructeur van het Jaar en Marijn Bruurs tot Talent van het Jaar. Tijdens de Dag van de Constructeur van afgelopen juni vond de aftrap voor de verkiezing 2021 plaats.

De verkiezing Constructeur van het Jaar wordt georganiseerd in samenwerking met KPE-groep en het Hoger Technisch Instituut. Zij stellen elk jaar een prijs beschikbaar voor de winnaars in de vorm van een opleidingsvoucher van €1500,-

___________________________

De ‘Constructeur van het jaar’ gaat over de toekomst van het vakgebied. De maatschappelijke relevantie van de constructeur is groot. Zijn bijdrage aan het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken is onmisbaar, maar vaak onzichtbaar. De verkiezing ‘Constructeur van het Jaar’ is erop gericht om de zichtbaarheid van die bijdrage te vergroten. Binnen, maar vooral ook buiten de sector.

De aanmeldingstermijn voor 2021 loopt tot en met 8 oktober en we roepen iedereen die het vak een warm hart toe draagt, op om kandidaten aan te melden. Dat kan via www.constructeurvanhetjaar.nl.

Voor de titels komen dan personen in aanmerking die zich op een bijzondere wijze gepresenteerd hebben én ambassadeur zijn van het vak.

En vanzelfsprekend bovengemiddeld presteren op de vier criteria:

  • Maatschappelijke relevantie
  • Vernieuwende en aansprekende constructies
  • Bijdragen aan en zichtbaar maken van ontwikkeling van het vakgebied
  • Bijdrage aan goede samenwerking binnen projectteams

Winnaars 2020:

  • Constructeur van het jaar 2020: Arjan Habraken – SIDstudio
  • Talent van het Jaar 2020: Marijn Bruurs – Witteveen + Bos

Werkgevers, maar ook opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven en andere belanghebbenden worden van harte uitgenodigd kandidaten aan te dragen!

Lees alles op de vernieuwde website Constructeur van het jaar en draag iemand voor die deze titel verdient!